Вшанування пам’яті Небесної сотні у Кропивницькому відбудеться 18 лютого

Четвер, 9 лютого 2017 19:22

Вшанування пам'яті загиблих героїв Небесної сотнi у Кропивницькому розпочнеться 18 лютого о 16.00 на площi Героїв Майдану. “Всі, хто вдячний і хто пам’ятає” – таким є гасло, яким звертаються до кропивничан організатори жалобного заходу.

Сьогодні, 9 лютого, учасники подій на Майдані, представники євромайданівських громадських організації міста, учасники АТО зустрілися з міським головою Андрієм Райковичем і запросили його на мітинг пам’яті. Ініціатори заходу також звернулися до міської влади з проханням допомогти поінформувати мешканців обласного центру про проведення акції вшанування Небесної сотні.

- Це надзвичайно важливо, вшанувати пам’ять усіх, хто загинув під час подій на Майдані, відстоюючи в Україні демократичні цінності, - відзначив під час зустрічі Андрій Райкович. – Таку інформацію про захід маємо розмістити на рекламних носіях в місцях активного руху пішоходів і транспорту по місту. Відповідне доручення визначити такі місця я надам профільному заступнику і це буде зроблено.

Учасники зустрічі також обговорили хід підготовки проекту встановлення пам’ятника Революції Гідності на площі Героїв Майдану і дійшли згоди включити до складу комісії з розгляду варіантів його облаштування представників громадського об’єднання євромайданівців.

Нагадаємо, 18 лютого 2014 року на Майданi у Києвi розпочалися масовi вбивства протестувальникiв якi вийшли на вулицi відстояти європейські демократичні цінності. 20 лютого на вулицi Iнститутськiй загинув Вiктор Чмiленко, який беззбройним намагався врятувати поранених майданівців.

Усі новини