Європейські кошти на розвиток міста

Четвер, 13 липня 2017 14:18

Одним із джерел фінансування новітніх проектів розвитку міського господарства Кропивницького, є Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР). Саме ця міжнародна установа пропонує кредитування різноманітних програм місцевого самоврядування, спрямованих на поліпшення інфраструктури міст України. До останнього часу подібної співпраці майже не було, а тепер керівництво міста взяло курс на використання всіх наявних можливостей для покращення життя в Кропивницькому. Було розроблено та запропоновано на розгляд керівництва ЄБРР дві програми, які стосуються розвитку екологічного електротранспорту та реалізації заходів з енергоефективності.
Про те, як просувається робота щодо залучення у розвиток міста коштів ЄБРР, розповів начальник управління економіки міської ради Андрій Паливода:
– Проект розвитку муніципального електротранспортного господарства передбачає залучення вісім мільйонів євро. Шість мільйонів надасть банк, а близько двох мільйонів – міжнародна фінансова організація «Фонд чистих технологій», яка співпрацює з ЄБРР. Відсотки за погашення кредиту банк визначить відповідно до кредитного рейтингу міста, який розробить спеціалізована організація. 
Згідно з програмою, закупимо ще 20 нових тролейбусів та розширимо тролейбусну мережу, тобто з'являться нові маршрути. Остаточну суму буде визначено у процесі переговорів. А поки вони перебувають на стадії підписання меморандуму, тобто намірів сторін та умов, на яких банк піде на співпрацю. 
Потім ми маємо подати рішення міської ради про намір взяти участь у цьому проекті. Після того, як меорандум буде підписано, спеціалісти банку приїдуть до Кропивницького та розпочнуть проектні роботи разом із нашими фахівцями. Вони відвідають підприємство «Електротранс», обстежать трорлейбусні лінії тощо.
Відповідна послідовність дій передбачається й щодо програми енергоефективності, на розвиток якої ми хочемо залучити 6,5 мільйона євро. Саме на цю сферу ми найбільше витрачаємо бюджетних ресурсів, тому реалізація заходів з енергоефективності для нас першочергова. 
Результат з отриманню кредиту можна отримати, якщо до кінця цього року будуть здійснені всі необхідні заходи, а потім все залежатиме від швидкості прийняття рішення керівництвом банку.


Джерело: http://www.vechirka.com.ua/vropeisk-koshti-na-rozvitok-m-sta
 

Усі новини