«Єврофест – 2019» крокує Кропивницьким

Субота, 18 травня 2019 18:00

Десятий рік поспіль у Кропивницькому проходить фестиваль “Єврофест”, на якому національні товариства та євроклуби з усієї області презентують особливості історії та культури країн Європейського Союзу.

Фестиваль «Єврофест – 2019» сьогодні, 18 травня, стартував із урочистостей на площі Героїв Майдану.

В урочистому відкритті свята єднання європейських народів взяли участь заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко, заступник міністра культури України Юрій Рибачук, голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко,  голова спілки вірмен України у Кіровоградській області Тігран Хачатрян.

Учасники фестивалю хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих в результаті депортації 75 років тому представників кримсько-татарського народу.

Основні заходи «Єврофесту» відбулися в обласному центрі дитячої та юнацької творчості, який цього дня перетворився на справжнє європейське містечко, де усі охочі могли відвідати тематичні майстерні, а з інформаційних та ігрових стендів дізнатися про можливості навчання і волонтерства в Європі.

Завершився «Єврофест – 2019» нагородженням учасників та переможців конкурсів, активних лідерів та керівників євроклубів.

Усі новини