Воїни світла і добра: у Кропивницькому привітали захисників і захисниць із Днем Збройних сил України

П'ятниця, 2 грудня 2022 16:50

Сьогодні, 02 грудня, в музично-драматичному театрі імені Кропивницького вітали славних захисників і захисниць з нагоди професійного свята - Дня Збройних сил України, який щорічно відзначаємо 06 грудня.

Усіх військових, запрошених до театру корифеїв, і тих, хто зараз захищає країну на передовій, привітали начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, голова обласної ради Сергій Шульга, заступник міського голови Олександр Мосін, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка, єпископ Кропивницький і Голованівський Православної Церкви України Марк, начальник обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Роман Юзвенко. Вони вручили запрошеним військовим відзнаки, нагороди, цінні подарунки..

- Дев’ять років триває війна з росією. Понад дев’ять місяців - жорстока битва за кожен метр української землі, за мир, свободу і незалежність України, за демократичні цінності у всьому світі! Нині кожен день - це День Збройних Сил України! За цей час світ переконався, що російська армія - це армія варварів і злочинців, а українська - армія професіоналів, патріотів і справжніх воїнів! Від усієї Кіровоградщини низький уклін вам - від рядових солдатів до генералів за те, що тримаєте фронт, звільняєте міста і села від окупантів. За те, що ми живі! Світла пам'ять і вічна слава усім героям, які не повернулися з поля бою! - зазначив Андрій Райкович.

Привітав зі святом і подякував усім військовим заступник міського голови Олександр Мосін.

- 6 грудня, в день ухвалення 1991 року Закону України “Про Збройні сили України, ми відзначаємо державне свято — День Збройних сил України, свято справжньої мужності, героїзму і відваги. У цей день ми вітаємо всіх українських військових, особливо тих, хто уже восьмий рік стримує агресію проти нашої країни та відстоює її територіальну цілісність. Ми дякуємо нашим захисникам та захисницям і вшановуємо пам’ять загиблих воїнів, які віддали своє життя за мир в Україні, - наголосив Олександр Мосін.

Слова духовної підтримки військовим промовив Кропивницький і Голованівський Православної Церкви України Марк, а начальник обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Юзвенко підкреслив, що ЗСУ — це перш за все люди, і подякував усім захисникам, які нині боронять Україну на передовій і несуть службу на території області.

Музичним подарунком для військових став виступ концертного оркестру Одеської Військової академії.

 

Усі новини