Ворог підступний: у Кропивницькому перевіряють готовність Пунктів незламності до роботи в осінньо-зимовий період

П'ятниця, 16 серпня 2024 15:28

Засідання міського штабу з питань координації діяльності у Кропивницькому  Пунктів незламності відбулося  сьогодні, 16 серпня.

- Ми добре усвідомлюємо виклики, пов’язані із можливим відключенням електроенергії в осінньо-зимовий період, розуміємо, що ворог підступний – не маючи особливих успіхів на фронті, російські агресори продовжуватимуть терор мирного населення. Так, ворог підступний, але ми вже маємо необхідний досвід організації роботи з надання необхідної допомоги жителям громади, - відзначив начальник штабу, секретар міської ради Олег Колюка. – Маємо завчасно перевірити стан усіх об’єктів, роботу електро – і теплогенеруючого обладнання, запаси необхідних паливо-мастильних матеріалів, наявність зв’язку, інтернету.

Учасники засідання штабу — а це керівники виконавчих органів міської ради, відповідальні за функціонування Пунктів незламності особи отримали завдання проаналізувати ситуацію по кожному пункту обігріву і забезпечити надання повного переліку послуг, передбачених чинним законодавством.

Контроль і практичний супровід такої підготовки здійснюватимуть фахівці відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради.

У порядку денному сьогоднішнього засідання штабу стояло і питання додаткових об’єктів, на базі яких можуть розміщуватися стаціонарні пункти. Один із таких, зокрема може з’явитися на території селища Гірничого.  

Станом на сьогодні, у Кропивницькому облаштовано 34 стаціонарних Пункти незламності: https://kr-rada.gov.ua/punkti-nezlamnosti

Усі новини