Вони віддали за Україну найдорожче — свої життя: у Кропивницькому попрощалися із загиблими земляками - Героями

П'ятниця, 11 листопада 2022 15:35

Сьогодні, 11 листопада, у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища відбулося прощання з Героями, які віддали за Україну найдорожче — свої життя.

38-річний солдат, стрілець-санітар механізованого відділення Максим Хандусенко загинув 02 листопада неподалік села Первомайське на Донеччині.

- Чоловік пройшов найгарячіші точки цієї війни. Останній раз, коли ми говорили телефоном, він прощався, казав, що там, де він зараз знаходиться, відбувається справжнє пекло, - ледве тамуючи біль від втрати дорогої людини розповідає дружина Героя Олена Корнілова. - Він загинув внаслідок атаки на їхню позицію російського дрона. Поранення були численні і дуже страшні. Про загибель Максима мені повідомили його побратими, сказали, що вивезти тіло буде украй складно. Але змогли, вивезли. Він був військовим-контрактником, минулого року контракт закінчився, на війну пішов за мобілізацією. Без батька залишилися син і дві доньки.

Солдату Станіславу Блощинському, стрільцю Національної гвардії України, у вересні виповнилося 20 років. Все попереду, всі дороги відкриті... Але не судилося, бо 06 листопада під час виконання бойового завдання його вбили російські бандити, які прийшли з війною на нашу землю.   

- До нас в ліцей “Сокіл” він прийшов у шостий кадетський клас. Був звичайним хлопцем, позитивним, веселим. Його у навчанні дуже підтримувала родина. В майбутньому бачив себе військовим, цілеспрямовано йшов до цього. Те, що обірвалося таке молоде життя, стало для нас усіх величезним ударом, - розповів класний керівник Станіслава Євгеній Горенко.

Важкі мінно-вибухові та вогнепальні поранення 48-річний прапорщик Сергій Кравченко отримав на початку червня. Лікарі відчайдушно боролися за його життя, Воїн переніс численні операції, але 08 листопада його серце не витримало і зупинилося.

Провести Героїв в останню путь прийшли рідні, друзі, бойові побратими.

Панахиду відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Усі новини