Водіїв тролейбусів Кропивницького вчитимуть, як допомагати у транспорті людям із особливими потребами

П'ятниця, 21 липня 2017 16:43

Навчання стартують у понеділок, 24 липня, у тролейбусному парку. Про це заявив директор підприємства «Електротранс» Олександр Луценко. Приводом для старту навчань став випадок, що стався днями з жінкою-візочником.

Зі слів жінки, вони надто довго чекали на прибуття тролейбусу. Коли той приїхав, водій тролейбусу не опустив для пасажирки пандусу, яким обладнана кожна машина, а самотужки закотив у машину. Після того, як жінка поскаржилась на водія, керівник транспортного управління Олександр Вергун з директором «Електротрансу» Олександром Луценком приїхали до неї із вибаченнями. А ще пообіцяли навчити кожного водія правильно обходитись із людьми з особливими потребами.

- Прикра ситуація вийшла, я вибачаюсь перед вами, – почав Олександр Луценко. – Це люди, які працюють під моїм керівництвом, тому я за них відповідаю. Ми домовились, що у понеділок почнемо семінари для водіїв, на яких будуть люди з особливими потребами. Під час заняття ми покажемо, як водії повинні допомагати таким людям. Якщо треба, посадимо навіть їх на візки, щоб вони відчули, як бути візочником, і як треба таким людям допомагати.

У свою чергу начальник управління транспорту Олександр Вергун дав жінці номер диспетчера підприємства «Електротранс», порадивши телефонувати та дізнаватись про розклад руху машин.

 - Ви зможете комунікувати із диспетчером, – зазначив Олександр Вергун. – Диспетчерська працює цілодобово. Коли заплануєте поїздку містом, зв’яжіться із диспетчером, і він повідомить вам час, коли буде перший тролейбус на 101-му мікрорайоні. Це дозволить вам без проблем і витрачання часу дістатись у заплановане місце.

Усі новини