Вода – джерело життя!
Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертає увагу мешканців міста на необхідність обробки води перед її споживанням після поновлення централізованого водопостачання.
Після відновлення подачі води її необхідно обов’язково прокип’ятити перед споживанням. Кип’ятіння води має тривати не менше 10 хвилин від моменту закипання - це знищує багато мікробів та мікроорганізмів, які викликають хвороби.
До повного налагодження централізованого водопостачання дотримуйтеся рекомендацій:
- для пиття використовувати лише добре прокип’ячену (не менше 10 хвилин);
- за можливості використовуйте фасовану бутильовану воду;
- готуйте їжу лише на перевіреній питній воді;
- під час приготування їжі застосовуйте термообробку продукту (варіння, смаження, запікання тощо);
- використовуйте питну воду з бюветів та інших джерел нецентралізованого водопостачання - колодязів, шахтних криниць, пунктів розливу питної води лише після термічної обробки;
- воду з відкритих водойм використовуйте тільки для господарських потреб.