Внесено зміни до порядку призначення пенсій держслужбовцям

П'ятниця, 16 серпня 2024 15:49

Від початку року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  "Питання оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році", запроваджено нову модель оплати праці державних службовців.

У зв’язку з цим, постановою Кабінету Міністрів України у липні було  внесено зміни до Порядку призначення пенсій окремим категоріям осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2016 року № 622 "Деякі питання пенсійного забезпечення окремих категорій осіб".

-  Зміни стосуються порядку призначення пенсій державним службовцям, які працювали в державних органах, що провели класифікацію посад державної служби, але не були переведені на посади, передбачені новим штатним розписом, або звільнилися до 1 січня 2024 року, - пояснює Олена Романченко, заступниця начальника головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Також, з урахуванням внесених змін, затверджено нові форми довідок про складові заробітної плати для призначення пенсії державного службовця.

Усі новини