Власникам недобудов у Кропивницькому, які ігнорують правила їх утримання, загрожують штрафні санкції

Четвер, 4 березня 2021 16:38

Питання дотримання правил безпеки на території недобудов у Кропивницькому стало головним у порядку денному робочої наради заступника міського голови Олександра Мосіна з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 4 березня.

 Міська влада  провела інвентаризацію об'єктів незавершеного будівництва в межах обласного центру. Нещасні випадки були зафіксовані на двох недобудова: по вулиці Коваленка та по вулиці Дворцовій, у парку Ковалівському. Це проблемні споруди для міста, біля них постійно збирається молодь, сюди неодноразово виїжджали наряди поліції.

Будинок по вулиці Коваленка почали споруджувати за кошти ЖБК “Політ”. Проте на нього відсутня будь-яка документація, земельна ділянка не оформлена, наявна лише юридична реєстрація житлово-будівельного кооперативу. У ході наради з'ясувалося також, що ЖБК “Політ” належить не вся будівля, а лише її третина. Із 1991 року будівництво було зупинене.

- Якщо ЖБК “Політ”, не надасть до міської ради документи, що споруда є їхньою власністю, то будемо повертати недобудову до комунальної власності міста. Можливо, земельну ділянку виставимо на аукціон, як інвестиційно привабливу. Або ж вкладатимемо кошти міського бюджету у її будівництво, - зауважив Олександр Мосін.

Наступного тижня у міській раді відбудеться ще одна нарада із замовниками недобудованих об’єктів у Кропивницькому. Планується чітко визначити правила утримання таких споруд. Їхнім власникам буде надано певний термін на виконання необхідних робіт. У разі  фіксації повторних порушень застосовуватимуться штрафні санкції.

- Є певна процедура оформлення безгосподарної будівлі до комнальної власності міста. Будемо застосовувати цей механізм щодо недобудови у парку Коваліський, - підкреслив заступник міського голови.

По завершенню наради Олександр Мосін надав доручення управлінню капітального будівництва прорахувати суму, необхідну для огородження шести тисяч квадратних метрів території недобудови по вулиці Коваленка. Юридичне управління має відпрацювати алгоритм повернення земельної ділянки до комунальної власності територіальної громади міста та перевірити дозвільні документи ЖБК “Політ”.

Усі новини