Вистояли на Майдані — переможемо у війні: у Кропивницькому відзначили День Гідності та Свободи

Понеділок, 21 листопада 2022 17:15

У Кропивницькому на площі Героїв Майдану відзначили День Гідності та Свободи сьогодні, 21 листопада.

Під музичний супровід "Творчих волонтерів" квіти до пам’ятної дошки Героя України Віктора Чміленка та знаку Героїв Небесної Сотні поклали начальник ОВА Андрій Райкович, заступник міського голови Олександр Мосін, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка, учасники пам’ятних подій на майдані, представники громадськості, небайдужі кропивничани.

Хвилиною мовчання учасники урочистостей вшанували Небесне військо, яке взяло початок з Небесної сотні у 2014 році.

Саме на цей день припав початок двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року, коли українці стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів нашої держави.

- Ми відзначаємо цей день щороку 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції та Революції Гідності. Ці події є одними з ключових моментів українського державотворення, знаковими точками консолідації народу та уособленням глибинних трансформацій суспільної свідомості. Історія навчила нас, що рабів до раю не пускають, їх позбавляють гідності і свободи. Україна вистояла і склала іспит на незалежність і демократію, - сказав історик Юрій Митрофаненко.

Курсанти Донецького державного університету внутрішніх справ провели флеш-моб "Вистояли на Майдані – переможемо у війні" виступом колективу барабанщиць та розгортанням Державного Прапора України.

Усі новини