Віктор Кухаренко: ВАТ «Кіровоградгаз» оприлюднив неправдиві дані боргів теплогенеруючих підприємств

Вівторок, 28 листопада 2017 15:26

Міська влада Кропивницького у правовому полі відстоює інтереси громади щодо організації сталого теплозабезпечення житлових будинків і об’єктів соціально-культурної сфери. На цьому наголосив начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктор Кухаренко під час прес-конференції, присвяченій перебігу газової війни в обласному центрі, оголошеної кропивничанам керівництвом ВАТ «Кіровоградгаз».

- Відключення від газу котелень міста в опалювальний період є протизаконним актом, - наголосив Віктор Кухаренко. – Міський голова Андрій Райкович вже подав на адресу місцевої прокуратури подання про вчинення кримінального правопорушення. І той, хто віддав наказ залишити дітей без тепла в школах і дитячих садочках має нести відповідальність.

Начальник управління також звернув увагу представників засобів масової інформації на відверто неправдиві дані, які дозволив собі розповсюджувати голова ВАТ «Кіровоградгаз». У інформації, яка була оприлюднена на сайті підприємства і яка на думку його керівництва, мала служити попередженням про відключення від газопостачання вказані неіснуючі мільйони боргів обох теплогенеруючих підприємств перед ВАТ «Кіровоградгаз». В інформації чомусь вказано, що КП «Теплоенергетик» завинило за розподіл газу аж 4,5 мільйони гривень, звернув увагу Віктор Кухаренко, у той час, як такий борг складає всього 1,74 мільйона гривень, але і на цю суму укладено договір реструктуризації. Така ж ситуація і з боргами ДП «Кіровоградтепло».

- Газовики діяли протизаконно, всупереч чинному законодавству України, всупереч рішенням міської і обласної комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вони пересуваються по місту і хаотично намагаються відключати котельні від газу, там, де не можуть дістатися вентиля, розкопують газову мережу і встановлюють заглушки, - відзначив керівник головного управління ЖКГ. – Внаслідок їхніх дій без тепла залишаються 115 житлових будинків, три дитячих садочки і дві школи. Для швидшого вирішення проблеми у Києві сьогодні перебувають і міський голова Андрій Райкович, і його профільний заступник – Олександр Мосін. Вони ведуть перемовини в Кабінеті Міністрів України і в НАК Нафтогаз України».

Усі новини