Віктор Ксеніч: у Кропивницькому вперше за багато років здійснюється житлове будівництво за бюджетні кошти

Понеділок, 20 лютого 2017 15:36

Виконання у 2016 році Програми капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення міста Кропивницького на 2016-2018 роки стало головною темою обговорення на нараді секретаря міської ради Андрія Табалова із керівниками виконавчих органів сьогодні, 20 лютого.

За інформацією начальника управління капітального будівництва міської ради Віктора Ксеніча, Програмою капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення міста Кропивницького на 2016 рік передбачалося виконання робіт на загальну суму 43, 379 мільйонів гривень на 67-ми об’єктах, з яких:

  • 8 об’єктів дошкільних навчальних закладів на суму 2 115,0 тис. грн;
  • 27 об’єктів загальноосвітніх закладів на суму 15 470,0 тис. грн;
  • 7 об’єктів культури та соціального захисту на суму 2 130,0 тис. грн;
  • 5 об’єктів охорони здоров’я на суму 5 820,0 тис. грн;
  • 8 об’єктів комунального господарства на суму 2 468,0 тис. грн;
  • 11 об’єктів капітального будівництва та реконструкції на суму 14 349,2 тис. грн;
  • 1 об’єкт - субвенція обласному бюджету на виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Нове будівництво житлового комплексу для проживання військовослужбовців у м. Кропивницький в районі вулиці Леваневського» на суму 1 000,0 тис. грн.

Для порівняння, у 2015 році передбачалося виконання робіт в загальній сумі 27, 684 мільйонів гривень.

Віктор Ксеніч наголосив, що одним із основних напрямків діяльності УКБ є своєчасне проведення робіт на аварійно-небезпечних об'єктах в обласному центрі. Впродовж 2016 року роботи виконувалися на наступних об’єктах.

Реконструкція перегороджувальної споруди на річці Інгул по вулиці Михайлівській.

Станом на початок 2016 року перегороджувальна споруда знаходилася в аварійному стані і не могла, в повній мірі, виконувати своє функціональне призначення, рівень води підтримувався суглинистим привантаженням затворів.

Перебування в небезпечному експлуатаційному стані гідротехнічного вузла на Інгулі могло б призвети виникнення надзвичайної ситуації техногенно - природного характеру, що, у свою чергу, створило б небезпеку для життя та здоров'я людей та могло нанести невідворотні екологічні та економічні збитки.

У зв'язку з цим в кінці червня минулого року були проведені торги на закупівлю будівельно-монтажних робіт за проектом: «Реконструкція перегороджувальної споруди на р. Інгул по вул. Михайлівській».

Після укладення договору-підряду, спеціалізованою підрядною організацією були виконані роботи по укріпленню основи перегороджувальної споруди методом цементації, влаштуванню основи з бутового каміння підмостового русла та понуру, монолітних залізобетонних плит нижнього і верхнього б'єфів, заміні металевих затворів та встановленню двох затворів з ручним регулюванням висоти підйому, влаштуванню

верхньої бетонної плити, металевої огорожі і службового містка, а також виконано благоустрій прилеглої території.

Здійснено капітальний ремонт будівлі Кіровоградської музичної школи № 1 ім. Г.Г. Нейгауза, II корпус, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 40а для усунення аварійності, а саме: просадки фундаменту, руйнування сходових маршів, стін, перегородок, дверних блоків та перекриття між І і ІІ поверхом, що сталося через порив теплових мереж, було виконано підсилення фундаменту, відновлено внутрішні стіни та перегородки, улаштовано перекриття будівлі, замінено дверні блоки, електромережу та виконано оздоблювальні роботи.

Виконано капітальний ремонт комунального закладу навчально-виховного об’єднання №33 ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ по вул. Микитенка, 35/21 – для усунення аварійної ситуації, що виникла через довготривалу експлуатацію. Проведені роботи по заміні покрівлі, дерев’яного перекриття та оздобленню внутрішніх приміщень.

Також одним із пріоритетних напрямків діяльності УКБ залишається виконання заходів з енергозбереження та забезпечення економії енергоресурсів, які визначені у Плані дій сталого енергетичного розвитку Кропивницького на період до 2020 року.

Так, на виконання заходів з енергозбереження по 4-х об’єктах закладів освіти та 2-х об’єктах комунальної власності проводилися ремонтні роботи.

Вперше за останні роки Програмою було передбачено будівництво у Кропивницькому за кошти міського бюджету 9-ти поверхового 54-квартирного житлового будинку по вул. Генерала Жадова.

Загальна площа будинку - 3 069,6 кв. м, житлова площа - 1 642,5 кв. м (18 - однокімнатних квартир, 27 - двокімнатних квартир та 9 - трикімнатних квартир), передбачене утеплення фасаду, виконані роботи нульового циклу.

Усі новини