Виконавчий комітет міської ради надав дозвіл на встановлення першої зупинки – укриття у Кропивницькому

Вівторок, 9 серпня 2022 16:13

Сьогодні, 09 серпня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Кропивницької міської ради. Члени виконкому під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки прийняли важливі рішення, направлені на забезпечення стабільної життєдіяльності громади міста в умовах воєнного часу.

Зокрема, виконком вніс необхідні зміни до міського бюджету та низки галузевих програм на 2022 рік, визначив переліки та обсяги закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення потреб громади в умовах воєнного часу.

Важливим залишається облаштування сховищ для безпечного перебування громадян на вулицях Кропивницького у місцях скупчення людей, передусім на зупинках громадського транспорту, поряд із закладами торгівлі і громадського харчування, якщо близько немає навіть найпростіших укриттів. Сьогодні виконком надав дозвіл одному з підприємств Кропивницького  на розміщення у середмісті сховища, яке швидко монтується.

- Це приклад соціальної відповідальності, - відзначив секретар міської ради Олег Колюка. – Маємо надію, що до започаткованого проєкту підключаться і інші підприємці обласного центру. Кожний такий захисний об’єкт суттєво збільшує шанси вижити для мешканців міста і вимушених переселенців, адже ефективно захищає від вибухової хвилі і уламків ракет під час повітряних атак  російських агресорів. Важливо, що виробником таких укриттів виступає регіональне підприємство, тож елементи конструкцій будуть поставлятися до Кропивницького оперативно.

Виконком Кропивницької міської ради задовольнив звернення чотирьох десятків містян про надання їм матеріальної допомоги. Одноразову грошову допомогу на лікування отримають 20 кропивничан, які звернулися до департаменту соціальної політики Кропивницької міської ради. Загальна сума виплат цим громадянам становить 16200 гривень. Ще 20 жителів міста, які опинилися у складних життєвих обставинах, отримають одноразову грошову допомогу за депутатськими зверненнями на загальну суму 79 тисяч гривень. Гроші людям перерахують на карткові рахунки.

Цього дня члени виконкому прийняли також низку рішень у сферах капітального будівництва,  містобудування та архітектури, житлово – комунального господарства, діяльності закладів торгівлі та  спрямованих на забезпечення житлових прав громадян та прав дітей.

Усі новини