Виконавчий комітет Кропивницької міської ради затвердив вартість харчування в закладах освіти

Вівторок, 23 серпня 2022 18:10

Сьогодні, 23 серпня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Кропивницької міської ради. Члени виконкому під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки прийняли важливі рішення, направлені на забезпечення стабільної життєдіяльності громади міста в умовах воєнного часу.

Зокрема, виконком вніс необхідні зміни до низки галузевих програм на 2022 рік, визначив переліки та обсяги закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення потреб громади в умовах воєнного часу.

Важливою залишається підготовка закладів освіти Кропивницького до початку нового навчального року, у тому числі належна організація харчування учнів та вихованців дошкільних закладів. Виконавчий комітет своїм рішенням встановив вартість харчування із 01 вересня по 31 грудня 2022 року.

Для вихованців закладів дошкільної освіти вона складатиме 50 гривень дітям від 1 до 3 років і 65 гривень – від 4 до 7 років. Одноразове харчування  в закладах загальної середньої освіти та  спеціальних шкіл коштуватиме для учнів пільгових категорій від 6 до 11 років – 26 гривень, від 11 до 14 років – 28 гривень і від 14 до 18 років – 30 гривень, а для учнів закладів професійної освіти – 25 гривень. Триразове харчування учнів закладів профосвіти із числа дітей пільгових категорій коштуватиме бюджету 70 гривень. Одночасно виконком встановив категорії учнів та вихованців, які звільняються від плати за харчування. Це вихованці санаторного закладу ясла – садок  №65, діти з інвалідністю, учні та вихованці дошкільного відділення Спеціальної школи №1, учні Кропивницького навчально – реабілітаційного центру, учні спецкласів, які потребують корекції розвитку, діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з прийомних сімей, вихованці будинків сімейного типу, учні та вихованці з малозабезпечених сімей, діти з числа внутрішньо переміщених осіб, які мають статус постраждалих внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів та діти, один із батьків яких загинув під час захисту незалежності і суверенітету України.

Виконком Кропивницької міської ради надав щомісячну грошову допомогу у розмірі 2500 гривень шести дітям загиблих військовослужбовців, та 16 членам сімей сімей загиблих і зниклих безвісти військовослужбовцям у розмірі 1000 гривень. Ще 150 членів родин загиблих військовополонених та зниклих безвісти учасників АТО, ООС, бойових дій отримають одноразову допомогу у сумі 2000 гривень.

Продовжать отримувати відшкодування на винайм житла у розмірі 4000 гривень на місяць члени 21 родини, відселених із житлового будинку по вулиці Космонавта Попова, 24 внаслідок надзвичайної ситуації з вибухом газу.

Цього дня члени виконкому прийняли також низку рішень у сферах капітального будівництва, містобудування та архітектури, житлово – комунального господарства, та  спрямованих на забезпечення житлових прав громадян та прав дітей.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13