Виконавчі органи Кропивницької міської ради оновлюються: до влади приходить освічена амбітна молодь

Вівторок, 9 березня 2021 13:57

На виконання основних напрямків діяльності відділом кадрової роботи Кропивницької міської ради розроблено дві бюджетні програми: Програма з розвитку і управління персоналом та Програма фінансового забезпечення нагородження відзнаками міської ради та виконавчого комітету міста Кропивницького. Про їх реалізацію у 2020 році розповіла начальниця відділу кадрової роботи Наталія Магер під час звіту за результатами виконання бюджетних програм сьогодні, 09 березня.

- На сьогодні загальна чисельність працівників виконавчих органів міської ради складає 437 штатних одиниць. Протягом останніх років відбувається поступове оновлення персоналу: кількість посадовців віком до 37 років збільшується, а кількість працівників старшого віку зменшується, - зауважила Наталія Магер. - На даний час у міській раді працює 17 керівників, 108 спеціалістів та службовців віком до 37 років, що становить 31,3% від загальної чисельності працівників.

Очільниця відділу кадрової роботи наголосила, що для посадовців міської ради характерним є високий освітній рівень. Вищу освіту мають 97 % працівників, у тому числі 26 осіб - магістри державного управління та публічного адміністрування. Другу вищу освіту мають 74 працівника міської ради, із них 4 здобули освіту у 2020 році за рахунок коштів, передбачених  Програмою з розвитку і управління персоналом. Ще семеро посадовців наразі здобувають другу освіту у навчальних закладах.

Основою формування складу працівників виконавчих органів міської ради є конкурсний відбір, просування по службі з кадрового резерву або за результатами стажування. У 2020 році проведено 5 засідань конкурсної комісії на заміщення вакантних посад, прийняті та опрацьовані документи 65 кандидатів на участь у конкурсах. Проте, з другої половини минулого року конкурси не проводились у зв’язку зі світовою пандемією COVID-19 та запровадженням локдауну по всій території України.

- Відділом кадрової роботи стосовно осіб, які претендують на зайняття посад проводяться дві перевірки, передбачені законами України „Про очищення влади” та „Про запобігання корупції”. Також забезпечується кар’єрний ріст працівників шляхом просування по службі. У 2020 році за результатами стажування та з кадрового резерву 15 працівників зайняли більш високі посади, троє керівників виконавчих органів затверджено на виборних посадах, - зазначила Наталія Магер. - З метою залучення перспективної молоді до роботи у виконавчих органах міської ради, було організовано проходження практики студентами ІІ-V курсів вищих навчальних закладів.

Важливим аспектом роботи з персоналом є його безперервне професійне  навчання та підвищення кваліфікації. У 2020 році свою кваліфікацію підвищили 240 працівників виконавчих органів міської ради. З метою оцінки результатів роботи, ділових та професійних якостей посадових осіб відділом кадрової роботи організовано проведення атестації працівників в березні 2020 року - 43 особи визнано атестованими. Здійснено організаційні заходи щодо проведення щорічної оцінки виконання посадовими особами міської ради покладених на них обов’язків і завдань. Оцінювання пройшли 274 посадовця.

На виконання заходів, передбачених програмою у 2020 році, було заплановано 95000 грн., з яких 66 094 грн використано на підвищення кваліфікації посадовців, здобуття другої вищої освіти.

У зв’язку з карантинними обмеженнями не було освоєно за програмою 28 906 грн, які планувались на проведення конкурсу «Посадовець року» та на навчання працівників за програмою підвищення кваліфікації.

За інформацією Наталії Магер, у 2020 році відділом кадрової роботи забезпечено проведення 14 засідань нагородної комісії, на яких розглянуто документи 66 осіб та 4 колективів.

- Відповідно до рішення міської ради, звання “Почесний громадянин міста Кропивницького” було присвоєно громадському та державному діячу Сухомлину Миколі Олексійовичу. Відзнаки міської ради та виконавчого комітету „За заслуги” І та ІІ ступенів були вручені 10 особам, - зазначила Наталія Магер. - Почесні грамоти, Грамоти, Подяки та цінні подарунки вручені 357 особам та 20 колективам. Виплачено грошову винагороду до Почесних грамот міської ради та виконавчого комітету 45 особам та 3 колективам.

Загалом, на виконання заходів, передбачених програмою у 2020 році, було заплановано 254 075 грн, використано 188 204 грн., оскільки 65 871 грн були зняті з Програми на виконання заходів щодо протидії поширення коронавірусної інфекції COVID-19. 

Усі новини