Виконавча дисципліна у міській раді Кропивницького понад усе! Безвідповідальне ставлення до документів каратиметься адміністративно

Понеділок, 19 листопада 2018 16:13

Стан виконавської дисципліни у виконавчих органах міської ради Кропивницького протягом дев’яти місяців 2018 року став головною темою апаратної наради міського голови сьогодні, 19 листопада.

- Основним завданням діловодної служби міської ради є встановлення єдиного порядку документування і роботи з документами, - відзначила під час наради начальник загального відділу міської ради Олена Брюм. -  Це важлива ланка організації управління, від якої залежить оперативність і надійність функціонування установи, рівень праці персоналу.

За інформацією посадовця, протягом дев’яти місяців 2018 року до міської ради надійшов 5 691 документ з органів влади вищого рівня та від юридичних осіб, з них 1 486 отримано з використанням електронного цифрового підпису, 475 через Систему електронної взаємодії органів виконавчої влади (СЕВ), 851 через Центр адміністративних послуг.

Всі документи зареєстровані в день їх надходження, розглянуті міським головою, секретарем міської ради, заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючим справами виконавчого комітету міської ради відповідно до функціональних обов’язків та доведені до виконавців вчасно для опрацювання.

Протягом звітного періоду загальним відділом опрацьовано  40 414 документів.

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» за звітний період до Міської ради міста Кропивницького через загальний відділ надійшло 147 інформаційних запитів, про що висвітлено на сайті міської ради.

Відповідно до розпорядження міського голови від 19 січня 2018 року № 12 «Про доступ до публічної інформації» персональну відповідальність за своєчасне надання інформації для офіційного оприлюднення та за запитами покладено на керівників виконавчих органів міської ради.

Протягом звітного періоду всі інформаційні запити розглядалися відповідними виконавчими органами та працівниками юридичного управління.

Протягом дев’яти місяців 2018 року проведено 18 засідань Виконавчого комітету Міської ради міста Кропивницького. Прийнято 486 рішень Виконавчого комітету Міської ради міста Кропивницького, з них 168 поставлено на контроль.

З початку року, з урахуванням попередніх років, підлягало контролю  411 рішень виконавчого комітету Кіровоградської міської ради. 181 рішення виконавчого комітету виконано повністю та знято з контролю, 230 залишилось на контролі у зв’язку з неповним виконанням або термін виконання яких ще не настав.

Крім того, Олена Брюм відзначила, що протягом дев’яти місяців 2018 року всього зареєстровано 271 розпорядження міського голови. Станом на 01 жовтня 2018 року на контролі перебуває 19 розпоряджень міського голови з основної діяльності.

У 2018 році було проведено 30 апаратних нарад  міського голови з керівниками виконавчих органів міської ради Кропивницького. За результатами проведених нарад надано 523 доручення міського голови.

Найбільша кількість доручень протягом дев’яти місяців 2018 року була надана Головному управлінню житлово-комунального господарства   (160 доручень), управлінню освіти (41 доручення), управлінню розвитку транспорту та зв’язку (39) тощо.

- Протягом липня-вересня 2018 року було заслухано звіти про стан  виконання доручень міського голови, наданих  на апаратних нарадах, керівниками Головного управління житлово-комунального господарства, управління розвитку транспорту та зв’язку,  управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, управління містобудування та архітектури, спеціалізованої інспекції, управління освіти, відділу культури і туризму, - підкреслила  Олена Брюм. -Станом на 01 жовтня 2018 року на контролі 261 доручення міського голови.

Для забезпечення належного рівня виконавської дисципліни у виконавчих органах Міської ради міста Кропивницького сектором контролю загального відділу щотижня протягом дев’яти місяців 2018 року складалися та надавалися до виконавчих органів Міської ради міста Кропивницького переліки контрольних документів, що підлягали виконанню.

- У той же час, - наголосила начальник загального відділу, - за підсумками виконання документів за тиждень виникали факти ненадання відповідей на контрольні документи, але за підсумками місяця всі документи вже були виконаними, інформації були надані, але з порушенням термінів. Тому керуючим справами виконавчого комітету міської ради неодноразово на апаратній нараді у міського голови піднімалося питання щодо посилення контролю за виконавською дисципліною, дотриманням термінів надання відповідей на контрольні документи з боку керівників виконавчих органів міської ради. У першу чергу, це стосувалося управління розвитку транспорту та зв’язку, Головного управління житлово-комунального господарства, управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. На жаль, до цього часу залишається актуальною тенденція надання відповіді на підпис керівництву в день закінчення контрольного терміну виконання документа. Тому під загрозою зриву строків виконання перебуває майже третина документів.

За словами Олени Брюм, поряд із порушеннями, що мають об’єктивні причини, спостерігаються  і такі, як  неякісна підготовка інформацій та відповідей на листи, у зв’язку з чим заступниками міського голови такі документи неодноразово повертаються виконавцям на доопрацювання.

А серед об’єктивних причин і факторів, що негативно впливають на якість і своєчасність виконання контрольних документів, слід назвати ті випадки, коли надходять документи, де строк виконання «сьогодні на сьогодні», або і на вчора.  Для негайного розгляду та підготовки інформації працівниками загального відділу надсилаються до виконавчих органів електронні копії термінових документів.

Загальна ситуація, яка склалася по роботі з документами у виконавчих органах міської ради міста Кропивницького, свідчить про задовільний стан виконавської дисципліни, - наголосила Олена Брюм, завершуючи аналіз.

- Безумовно, всі документи, що надходять до міської ради повинні бути опрацьованими у визначені терміни, - загострив увагу учасників апаратної наради міський голова Андрій Райкович. – За невідповідальне ставлення до роботи з документами на винуватців чекає відповідне адміністративне реагування. У таких випадках покарання буде невідворотнім – виконавча дисципліна понад усе!

 

Усі новини