Вихованців спортивних шкіл Кропивницького вчили екологічній безпеці

Середа, 12 серпня 2020 15:01

У вівторок, 11 серпня, юні спортсмени Кропивницького взяли участь у навчально-практичне занятті з питань екологічної безпеки та збереження навколишнього природного середовища.

Навчання організовані за співпраці обласного відділення НОК України, управління молоді та спорту міської ради Кропивницького та адміністрації міської КДЮСШ № 3.

Захід відбувся в рамках всеукраїнського освітнього проєкту Національного олімпійського комітету України та Coca-Cola Foundation #OlympicLab за напрямком «ECOlympic». Це новий напрямок в структурі проєкту, започаткований цьогоріч відповідно до програми Міжнародного Олімпійського комітету «Юні лідери змін МОК».

У новому проєкті взяли участь начальник відділу фізичної культури та спорту управління молоді та спорту міської ради Кропивницького Славік Іванов, відповідальний секретар обласного відділення НОК України Вадим Бебко, директори та тренери-викладачі чотирьох комплексних дитячо-юнацьких спортивних шкіл міської ради, вихованці відділення волейболу КДЮСШ № 3.

Перед учасниками заходу з цікавою розповіддю виступив багаторічний методист навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення Віталій Лозовський, який ознайомив учасників заходу з основними екологічними проблемами та загрозами, які ставить перед людьми сьогодення. Зважаючи на спекотну, посушливу погоду, яка цього літа переважає в Україні, Віталій Лозовський окремо зупинився на питаннях безпечної поведінки та турботливого ставлення до навколишнього середовища під час відпочинку на природі, розповів про причини виникнення та небезпеку лісових пожеж.

Заступник директора спортивної школи відповідальний за пожежну безпеку в закладі Вадим Сухомлин проінформував юних спортсменів про існуючі засоби пожежогасіння, їх різновиди та функціональне призначення, а також провів практичний майстер-клас із використання різних типів вогнегасників. Отримавши необхідні знання кожен охочий міг самостійно спробувати загасити імпровізоване багаття з допомогою вогнегасника.

По завершенні навчання всі учасники проєкту #OlympicLab отримали сертифікати та сувеніри із символікою Національного олімпійського комітету України.

 

Усі новини