Вихованці ліцею «Сокіл» стали переможцями другого етапу військово-патріотичної гри «Джура» у Кропивницькому

П'ятниця, 26 квітня 2019 16:15

Сьогодні, 26 квітня, кропивницькі школярі грали в Джуру. В обласному центрі пройшов другий етап Всеукраїнської військово – патріотичної гри.

Вишкіл для школярів проводять у Кропивницькому п’ятий рік поспіль. Цьогоріч в ньому взяли участь вихованці 12 шкіл міста. В кожній команді – від чотирьох до восьми учасників: загалом – близько 90 осіб.

Хлопці та дівчата виконували по три завдання: марширували плацом, змагалися у влучності та долали смугу перешкод. Голова штабу з підготовки гри Олексій Степанчук вважає, що Джура для сучасних школярів дуже важлива.

- Ця гра є важливим елементом у військово-патріотичному виховані дітей сьогодні, - відзначив Олексій Степанчук. - Переможці другого етапу гри поїдуть на обласний етап змагань, який відбудуться 25 – 29 травня у Світловодську.

Суддівська колегія, під головуванням Олексія Степанчука, складалася з компетентних фахівців-спеціалістів міського управління освіти, досвідчених педагогів, представників ветеранської громадськості та експертів обласного центру туризму.

Результати ігрових змагань виявилися наступними:

1 місце – рій «Сокіл» (школа-інтернат, ліцей «Сокіл»);

2 місце – рій «Кіборги» (НВО «Науковий ліцей»);

3 місце – рій «Діти Сварога» (ЗОШ № 30).

Суддівська бригада окремо відзначила, що вражаючий рівень майстерності у впоряді показав рій «Шалені вовки» від ЗОШ № 31. Тож, вітаємо переможця і призерів!

Усі новини