Відновлення зруйнованого даху багатоповерхівки по Яновського у Кропивницькому розпочнеться найближчими днями

Вівторок, 6 липня 2021 14:50

Роботи з відновлення перекриття і даху багатоквартирного будинку на вулиці Яновського, 159, зруйнованих внаслідок безграмотного і безвідповідального виконання ремонтних робіт в одній із квартир, розпочнуться найближчими днями

Про це повідомив заступник міського голови Кропивницького Олександр Вергун під час брифінгу сьогодні, 06 липня.

- Питання відновлення покрівлі будинку за адресою вул. Яновського, 159, обвал якої трапився навесні внаслідок здійснення власницею однієї з квартир незаконних ремонтних робіт, перебуває на постійному контролі міської влади. Станом на 02 липня проведено публічну закупівлю, з переможцем тендеру - підрядною організацією укладено відповідний договір. Відновлювальні роботи планується розпочати найближчими днями, - зазначив посадовець.

Олександр Вергун також роз’яснив ситуацію щодо термінів початку робіт. Він, зокрема, повідомив, що з 01 січня 2021 року чинне законодавство передбачає процедуру проведення публічної закупівлі товарів та робіт, вартість яких перевищує 49 тисяч гривень. Вартість розробки проєкту виконання даних робіт коштує більше 49 тисяч, самі ремонтні роботи — майже мільйон. Кожен етап закупівель проводиться в місячний строк. Отже, два місяці пішли лише на процедурні моменти.

- Приступити до негайної ліквідації наслідків цієї, на нашу думку, надзвичайної події ми не могли, адже за передбаченими законодавством нормативами вона не кваліфікується як надзвичайна. За цих умов обійтися без процедури публічної закупівлі не було жодної можливості. Саме з цієї причини процес так затягнувся. Нині підрядна організація вже отримує дозвіл на початок виконання цього доволі технічно складного завдання. Міська влада докладає всіх зусиль, аби відновлення перекриття і даху розпочалося якнайскоріше, - наголосив заступник міського голови.

Усі новини