Віддали життя боронячи Україну: у Кропивницькому попрощалися з Героями-захисниками

Вівторок, 21 травня 2024 15:16

Сьогодні Кропивницький і вся Україна прощалися із захисниками - Героями, які віддали своє життя за свободу і незалежність рідної землі.

Віктор Мєзєнцев  народився 09 серпня 1975 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі № 22, тепер  - Гірнича гімназія.  Закінчив машинобудівний технікум, нині – Кропивницький інженерний коледж.
Пройшов військову строкову службу в лавах Збройних Сил України.  Майже 20 років Віктор Мєзєнцев працював на Інгульській шахті. Був висококваліфікованим фахівцем, майстром своєї справи. Захоплювався футболом, був завзятим рибалкою.
Із початком повномасштабного вторгнення росії на територію України Віктор Мєзєнцев, не чекаючи повістки, у березні 2022 року добровольцем приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист батьківщини. Служив на посаді старшого бойового медика стрілецької роти.
Старшина Віктор Мєзєнцев  загинув 10 червня 2022 року поблизу населеного пункту Тошківка Сєвєродонецького району Луганської області, стримуючи натиск російських окупантів. Увесь цей час офіційно вважався безвісті зниклим. Рідні до останнього сподівалися знайти його серед живих. 
Віктор Мєзєнцев  в серцях та спогадах близьких та рідних завжди залишатиметься доброю, відкритою та чуйною людиною, готовою прийти на допомогу у будь-який момент.
Без турботливого сина та брата залишилися мама та сестра захисника, без люблячого батька - син 14 років. 
Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.  
 Схилимо голови і вшануймо пам'ять наших героїв-захисників хвилиною мовчання. Слава Україні! Героям Слава!

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17