Видалення і обрізка дерев на території закладів дошкільної освіти у Кропивницькому проводилася для збереження життя і здоров’я вихованців

Четвер, 23 лютого 2023 17:14

У січні 2023 року на території дошкільного закладу ясла-садок №54 «Чебурашка» впало дерево на дитячий павільйон і пошкодило його дах. Перед цим засохлі гілки з дерев на території закладу упали серед дітей – при цьому дивом ніхто не постраждав.

- За зверненням директора ДНЗ управління освіти Кропивницької міської ради уклало угоду про надання благодійної допомоги з видалення аварійних дерев, обрізування сухостою та вивезення його з території закладів дошкільної освіти Кропивницького із волонтером Романовим Віктором  Васильовичем, - відзначила начальниця управління освіти Лариса Костенко. -  Він власними силами ліквідував наслідки падіння дерева та провів очистку від сухого гілля інших дерев на території ДНЗ № 54, 23 та 19. Жодного дерева на території закладів освіти без дозволу відділу екології та контролю за використанням і охороною земель міської ради видалено не було.

Лариса Костенко також звернула увагу, що обрізка сухого гілля зелених насаджень виконувалася виключно задля забезпечення життя і здоров’я вихованців закладу, альтернативи їй не було.

У той же час, за інформацією начальника інспекції з благоустрою Олександра Брюховецького, на виконавця робіт і завідуючу ДНЗ №54 складено адміністративні протоколи. Першому загрожує штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень, другій – від 850 до 1700 гривень.

Лариса Костенко також звернула увагу, що колективи дитячих садочків висаджують на території закладів нові дерева, зокрема в ДНЗ №23 було посаджено понад 20 яблунь, деякі вже почали плодоносити.

Усі новини