Від ідеї до реальності: у Кропивницькому презентували проєкт молодіжного простору

Середа, 5 червня 2024 13:55

У вівторок, 04 червня, в міській раді зібралася ініціативна та дієва молодь, аби поспілкуватися із керівництвом міста та взяти участь  у презентації проєкту створення молодіжного простору Кропивницької громади.

Цікавий проєкт реалізує "Слов’янський культурний центр "Задзеркалля" спільно із ЮНІСЕФ та Урядом Німеччини за підтримки Кропивницької міської ради.

- Такий центр однозначно потрібен. У лютому ми вже зустрічалися і обговорювали цю тему. За цей час спільно з управлінням освіти підібрали необхідне приміщення. Ми, як влада, надамо усю необхідну підтримку, щоб проєкт був реалізований і успішно працював. Ми розуміємо, що наша молодь — це не просто наше майбутнє, це вже наше сьогодення, - наголосив на початку зустрічі секретар міської ради Олег Колюка.

Свою підтримку ініціативі висловив і заступник міського голови Олександр Мосін.

- У закладах середньої освіти міста навчається 26 тисяч дітей, в дитячих садочках - до 7 тисяч, студентів — 12 тисяч і 2,5 тисячі хлопців та дівчат — у ПТНЗ. Діти і молодь — це наш скарб. А голос молоді важливий в житті громади. І якщо говоримо про розбудову такого центру, то головне врахувати думку молоді, - переконаний Олександр Мосін.

А сам проєкт “Благоустрій молодіжного простору у Кропивницькому” в рамках програми "Розширення можливостей для дітей і молоді через навчання, розвиток навичок та UPSHIFT” презентував голова  СКЦ  "Задзеркалля”  Олександр Кашлаков.

- Підготувати і відкрити будівлю, це ще не означає - створити молодіжний центр, якщо там не буде  молодіжної роботи. Ми разом з вами прагнемо щоб Кропивницька громада розвивалася. Ми плануємо не тільки облаштувати центр, але й підтримати його роботу. Підтримати працівників центру і їхню діяльність впродовж півроку за системою мінігрантування,- наголосив він.

Що ж, власне, передбачає новий проєкт. Локацію для молодіжного центру підібрали на базі позашкільного навчального закладу за адресою, вул. Яновського, 60. І якщо на перший погляд може здатися, що це віддалений район від центру міста і він “не прохідний” для молоді, то насправді це не зовсім так. Ретельний моніторинг усіх учасників процесу від управління освіти до фахівців ЮНІСЕФ підтвердили значну присутність тут молоді, завдяки сусідству із навчальними закладами та Міжшкільним ресурсним центром.

Це буде центр неформальної освіти — такий напрям діяльності визначили партнери. Уже відбувся відкритий тендер і є попередній переможець, що виконуватиме поточний ремонт приміщення і благоустрій прилеглої території.  Термін виконання робіт визначено червень-липень. Планується, що вже в серпні цей простір презентують громаді. Фінансування проєкту здійснює ЮНІСЕФ спільно з Урядом Німеччини, його проєктно-кошторисна вартість 800 тисяч гривень.

Окрім цього, уже відбувся конкурс на посади молодіжного працівника та адміністратора, переможців обрали з-поміж 12 претендентів, які подали свої резюме.

СКЦ “Задзеркалля” гарантує свою підтримку їхньої роботи, а фонд оплати праці на перші півроку — за ЮНІСЕФ - це 180 тисяч гривень.

Тож відкриття молодіжного центру стане значним кроком у розвитку молодіжної політики Кропивницького і сприятиме активному залученню молоді до життя громади.  А загальний концепт полягає в тому, що обʼєкти молодіжної роботи, мають бути в кожному мікрорайоні міста.

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17