"Вибуховий смак джавеліна" - патріотичні паски печуть для захисників у Кущівській гімназії Кропивницького

Четвер, 21 квітня 2022 16:50

Не просто паски, а ще й з такою креативною та патріотично назвою  - "Вибуховий смак джавеліна" випікають у Кущівській гімназії для українських воїнів, які боронять Україну від російських окупантів.

- Ініціатива напекти і передати паски до Великодня нашим захисникам виникла в Кущівському волонтерському центрі, який працює на базі гімназії — розповідає директорка навчального закладу Наталія Вельгун, - уся громада нашого мікрорайону радо підтримала цю ідею, більше того, зараз суспільство настільки згуртоване, що демонструє єдність від пересічного кропивничанина до міської влади, адже цю ідею схвалили і в міському управлінні освіти. Саме люди знесли усі необхідні продукти, все є в достатній кількості, нам навіть не довелося нічого докуповувати.  Готові паски ми передаємо на "Krop:hub", а далі волонтери їх відвезуть на фронт.

За два дні в гімназії планують спекти більш як сто пасок. За тісто відповідає кухар гімназії Наталя Страшнєй, для пасок вона використовує рецепт перевірений нею особисто вже не один рік поспіль. Працювати над опарою вона починає іще вдосвіта, далі приєднуються помічники — працівники гімназії і навіть діти. Учні відповідають не лише за святкове пакування  (вони вирізають паперових ангелів, готують спеціальне маркування з написом: "Кущівський знак якості. м.Кропивницький"), а й беруть безпосередню участь у самому процесі випікання, зокрема викладають тісто по формах. Учні радіють своєму внеску у загальну благородну справу, а вчителі тішаться, що цей процес відіграє потужну виховну роль.

Окрім пасок на кухні гімназії підготували до святкових пакунків захисникам понад дві сотні крашанок.

І на кухні і в кімнаті, де вже фасують готові пасочки, панує загальна атмосфера піднесеного настрою, і кожен - від малого до великого - вкладає в пакунки не лише святкові смаколики, а й побажання якнайшвидшої перемоги нашим ЗСУ.

Усі новини