Ветеранський простір «Свої»: надійна підтримка і допомога родинам захисників у Кропивницькому

П'ятниця, 21 червня 2024 18:45

Сьогодні, 21 червня, секретар міської ради Олег Колюка разом із начальницею відділу комунікацій з громадськістю Оксаною Горбенко завітали до громадської організації  “Мобільна волонтерська група” і поспілкувалися з її очільницею Наталією Салімовою. 

Нагадаємо, що минулого року “Мобільна волонтерська група” звернулася  до міської ради за підтримкою у виділенні приміщення.  Необхідне приміщення з двох кімнат знайшли на території мікрорайону “Шкільний”. Оперативно, за місяць, волонтерська команда разом зі своїми помічниками — ветеранами АТО та російсько-української війни разом з їхніми сім'ями навели тут лад. І зараз у приміщенні працює ветеранський простір “Свої”. 

Під час попереднього свого візиту до ветеранського простору Олег Колюка обіцяв, що міська влада посприяє і ремонту в коридорі. Посадовець слова свого дотримав: відремонтували не лише коридор — пофарбували стіни, підлогу вкрили ленолеумом, а й замінили вхідні двері. Роботи виконали працівники ЖЕО, матеріально підтримали ремонт і місцеві меценати. Тож кінцевим результатом секретар міської ради задоволений, задоволена і Наталя Салімова та й військові-ветерани, які відвідують простір також відзначають зміни на краще. 

“Мобільна волонтерська група” спеціалізується на реабілітації та реінтеграції ветеранів засобами туризму та спорту,  вони тісно співпрацюють із закордонними ветеранськими організаціями. А на базі ветеранського простору постійно розширюють спектр своїх активностей — тут проводять майстер-класи, навчання з тактичної медицини, започаткували кіноклуб.

Наталія Салімова розповіла про подальші плани розвитку навчального напрямку з підприємницької діяльності для ветеранів. 

Олег Колюка запропонував налагодити співпрацю із Центром підтримки підприємництва, що працює в міській раді.

- Якщо потрібна допомога, звертайтеся. Ми завжди на зв'язку, завжди готові допомогти і підтримати. Бо ж та категорія військових, з якими ви працюєте, особливо потребує уваги, з боку влади найперше. Допоможемо і з тренінгами в Центрі підтримки підприємництва, залучатимемо і наш департамент соцзахисту до спільної роботи з вами, - наголосив секретар міської ради.

Єдине, що просила Наталія Салімова — інформаційної підтримки, аби Кропивницька громада знала про цей ветеранський простір і про напрямки за якими він працює, що сюди можуть приходити військові зі своїми родинами, тут працюють і з дружинами українських захисників, і з дітками різних вікових категорій.

Так, вже в липні готують групу до першого в цьому сезоні походу в гори. Систематично проводять і річкові сплави. Такі активності доводять високу реабілітаційну ефективність. 

Звертатися можна за адресою: м. Кропивницький, вулиця Куроп'ятникова, 25, або за номером телефону 0951329799. 

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57