В міській раді починають підготовку до проведення першої сесії восьмого скликання

Понеділок, 9 листопада 2020 12:00

Сьогодні, 09 листопада, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович наголосив на необхідності якнайшвидше готувати засідання першої сесії восьмого скликання. Виборчий процес, офіційне встановлення результатів виборів в більшості міст України практично завершено, тож нині необхідно приступати до роботи.

- Апарат ради, виконавчі, юридичні служби повинні якісно відпрацювати усі організаційні моменти першого сесійного засідання. А для цього має бути детальна підготовча робота, - акцентував Андрій Райкович. - Керівників виконавчих органів, особливо управління фінансів, економіки, мої заступники, прошу професійно, зважено, аргументовано готувались до завершення бюджетного процесу.

Верховна рада України ухвалила бюджет держави у першому читанні. Депутати — мажоритарники можуть отримати ресурс на округи в межах 7 мільярдів гривень. Тому міський голова звернувся до департаменту економіки та своїх заступників з вимогою поновити перелік проєктів і об'єктів, які необхідно реконструювати чи будувати.

- Листи народним депутатам від міста, з нагадуванням включити до реєстрів на фінансування із усіх можливих джерел, - наголосив міський голова. - У нас заплановані: дитяча поліклініка, хірургічний блок ЛШМД, МСЧ-19, важливі дороги: Вокзальна та Нікітіна, Балашівська промзона. Мости, нова школа, а головне - тепломодернізація. Ви ж бачите, як нелегко підключаються об'єкти до тепла. І така проблема вже десятки років. Тому що мережі критично зношені! Аварійні бригади викопують прогнилі відрізки труб. Тому наше найголовніше завдання - ефективно включитись в процес тепломодернізації. В наступному році теплове господарство так працювати не зможе! А на нові мережі необхідно сотні і сотні мільйонів коштів.

В місті є що будувати і відроджувати, тому необхідні проєктні документи, звернення до народних депутатів готуватимуть швидко.

Усі новини