Утримання міських доріг Кропивницького – важливий напрямок роботи КП «Універсал – 2005»

Вівторок, 9 липня 2024 15:38

У Кропивницькому тривають роботи з  утримання доріг на території міста, і дорожники впродовж двох останніх тижнів  працювали як із  гарячим асфальтом, так і з використанням установки УЯР та сколу.

Про це повідомив директор КП «Універсал 2005» Віктор Панішко   під час апаратної наради сьогодні, 09 липня.

Зокрема, ліквідація невеликої ямковості з допомогою установок УЯР виконувалися за адресами: проспект Винниченка, вулиця Руслана Слободянюка, проспект Європейський, вулиці Любомира Гузара, Курганна, транспортна розв’язка на проспекті Винниченка, вулиці Академіка Тамма, Миколи Садовського, Яновського,  Дніпровська, Степняка-Кравчинського, Віктора Френчка, Юрія Бутусова.

Підготовчі роботи та ліквідація більших за розміром ям «гарячим» асфальтом проведені по вулицях: Руслана Слободянюка, Степняка-Кравчинського, Кільцева (від вул. Паршутіна до ринку), Олега Паршутіна та на  проспект Інженерів.

Найбільші ями у міжремонтний період на дорожньому покритті засипаються асфальтовим сколом, це дає можливість безпечніше експлуатувати його до проведення планових видів ремонту.

- Ліквідація ямковості на дорогах міста не є ремонтами доріг, що часто вводить в оману мешканців міста і вони вважають такі технологічні операції неякісним ремонтом, - відзначив Віктор Панішко. – Це не так - це роботи з утримання доріг, на них не розробляється проєктно-кошторисна документація і вони виконуються за рахунок ресурсів і коштів, призначених для забезпечення діяльності підприємства. Це наша щоденна робота, як і, наприклад, прибирання міських доріг.

Заступник міського голови Олександр Мосін звернув увагу керівництва КП «Універсал 2005» на необхідність та важливість комунікації працівників підприємства із місцевими жителями, на необхідність пояснення людям особливостей використання технології засипки ям сколом, як заходу, спрямованого на забезпечення утримання ділянок доріг до проведення на них ремонту дорожнього покриття.

Для прикладу, одним із таких непорозумінь стала ліквідація ямковості  з допомогою сколу на дорогах до прибудинкових територій по вулиці Юрія Коваленка, коли місцеві мешканці вирішили, що таким чином підміняється поточний ремонт дорожнього покриття, проведення якого ініціював у своєму депутатському запиті секретар міської ради Олег Колюка. Кропивничани оприлюднили світлини в соціальних мережах і висловили обурення. Олег Колюка зателефонував автору посту, пояснив ситуацію і запевнив, що ремонт прибудинкової території обов’язково буде зроблений після розроблення проєктно-кошторисної документації.

Впродовж двох останніх тижнів сколом засипані ями по проспекту Промисловому, по вулицях Єгорова, Миколи Амосова, Миру, Олександра Кониського, Героїв Крут, Празькій, Юрія Коваленка, № 25/19, № 23, корп. 3, №23 корп. 4,  Леоніда Каденюка 14, корп. 1,  Криничуватій, по провулках Михайла Красовського та Салганному.

Активно здійснювалося і грейдерування дорожнього полотна: провулки Олексіївський, Охтирський 1-й, Будівельників, Східний, Петра Болбочана вулиці Наталії Бракер, Княгині Ольги, Павла Рябкова проїзд по вулиці Державності, 28 к.5; проїзд по вулиці Верхня Биківська,  Сиваська, Георгія Лангемака, Романа Шухевича, Михайла Завадського, Станіславського, Героїв Крут, Миколи Зерова, Моріса Подолова, Олександра Олеся, Полтавська, Харківська, Наталії Ужвій, Байгородська, Галушкіна,  Георгія Нарбута, Шевченка, вул. Великобалківська.

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17