Уряд України запускає грантові програми для переробної та ІТ-галузей

Понеділок, 27 червня 2022 15:05

Уряд України підтримав реалізацію іще трьох грантових програм з підтримки підприємництва та створення нових робочих місць під час війни — повідомляють в департаменті з питань економічного розвитку міської ради. Спрямовані ці програми на розвиток переробної промисловості та ІТ-сфери.

Програма розвитку переробної галузі передбачає державне співфінансування підприємців, які хочуть створити або розвинути свій бізнес.

Кошти виділяються на придбання основних засобів виробництва (верстати, технологічне обладнання) та покриття витрат на їх доставку та введення в експлуатацію.

Перші 1000 заявників отримують грант у розмірі до 70% вартості проєкту, решту 30% фінансують власним коштом.

Учасники можуть залучити додаткові кредитні кошти – до 16 млн грн за програмою "5-7-9" під 0%.

Підприємці мають сплатити податки та ЄСВ на суму гранту протягом 3 років, створивши щонайменше 25 робочих місць.

Програма інвестицій у ІТ-стартапи дозволить розробникам технологічних продуктів залучити фінансування для відкриття і розвитку бізнесів у сфері високих технологій.

В рамках проєкту фінансується реалізація ІТ-стартапів на різних етапах – від ідеї до готового життєздатного продукту.

Для стартапів, в залежності від стадії реалізації, Фонд розвитку інновацій надає грант від 750 тисяч до 3,5 млн грн з чіткими умовами про кількість залучених працівників, а Фонд інвестицій надає поворотну фінансову допомогу від 3,5 до 8 млн грн.

Обов'язок отримувача гранта – сплатити податки та ЄСВ у розмірі 50% отриманого гранту протягом двох років та створити не менше 5 робочих місць.

Програма "Старт в ІТ" – це гранти на навчання українців за  ІТ-спеціальностями.

Отримати фінансування можуть громадяни, які втратили роботу, знаходяться в простої, неоплачуваних відпустках, ВПО, які бажають отримати нову професію у сфері IT.

Після завершення навчання учасники мають протягом 30 днів працевлаштуватися за новою спеціальністю, відкрити ФОП або провадити незалежну професійну діяльність.

Усі новини