Урочистості – реквієм з нагоди вшанування пам’яті захисників України відбулися в обласній філармонії Кропивницького

Субота, 29 серпня 2020 20:41

Вшанування пам’яті українських захисників Вітчизни у Кропивницькому продовжилося урочистостями – реквіємом в обласній філармонії. Тут зібралися родини воїнів, що віддали свої життя за право українського народу жити вільно на своїй землі у своїй  незалежній державі, їхні бойові побратими з усієї області.

В урочистостях взяв участь міський голова Кропивницького  Андрій Райкович, новопризначений  голова обласної державної адміністрації Андрій Назаренко та єпископ Кропивницький та Голованівський Православної Церкви України Марк.

- В історії українського народу чи не кожна сторінка полита кров'ю. І ваші сини, доньки, чоловіки, батьки і сестри не колись, а сьогодні ціною свого життя захищають Україну, - наголосив у своєму слові Андрій Райкович. -  Від імені громади міста я низько вклоняюсь вам. Пишаюся, що у нашому місті базуються легендарні військові частини, еліта Українських Збройних сил! У Кропивницькому одними з перших почали формуватися хоробрі добровольчі батальйони. Сьогодні завдання міської влади, свою задачу я вбачаю в простих, конкретних речах—постійній комунікації і турбота про кожну родину героя, про сім'ї військових, які зараз на Сході, про ветеранів, воїнів- захисників усіх поколінь. Слава всім героям-захисникам. Слава Україні!

Міський голова виконав почесну місію і оголосив Подяки міської ради та її виконавчого кому трьом родинам, чиї сини віддали життя за Україну: Володимиру та Аллі Кондаковим, Олегу та Світлані Волоховим і Ользі та Миколі Безкровним.  

Орден «За заслуги» ІІІ ступеня цього дня прикрасив груди голови Спілки об’єднань громадян ГС “Всеукраїнська Асоціація організацій учасників АТО «Мужність», інваліда ІІ групи Валентина Ліхоліта

З ініціативи громадськості в Україні започаткована Всеукраїнська відзнака – оберіг «Батьківське серце». Дітям загиблих Героїв її вручили голова обласної організації «Єдина родина Кропивниччини» Олена Степанок, голова обласного ресурсного центру з питань допомоги учасникам АТО та внутрішньо-переміщеним особам Віктор Колінько та голова громадської організації «Бойове братерство» Олександр Горбачов разом із офіцером Черкаського відділення "Бойове Братерство" Олександром  Дятченком, воїнами Сергієм Чешом, Олександром Бабичем і вихованцем військово- патріотичного клубу "Мурахи" Богданом Бабичем. Цього дня іменні кулони "Батьківське серце"отримали донька Героя України (посмертно) Євгенія Тельнова - Олександра, діти Дмитра Панченко - донька Аліна та син Костянтин, сини Олега Тішкіна Сергій та Олег, діти Володимира Ткаченка - донька Ангеліна та син Владислав, доньки Сергія Коновалова Маргарита та Анастасія.

А преосвященіший Марк, єпископ Кропивницький і Голованівський передав відзнаки Православної Церкви України «За любов та жертовність до України» матерям воїнів – Героїв Аллі Кондаковій і Світлані Волоховій.

Яскравим фіналом урочистостей – реквієму став концерт, підготовлений колективами обласної філармонії.

Усі новини