Університети третього віку: Дніпро і Кропивницький розпочинають співпрацю у реалізації соціального проєкту

Вівторок, 18 травня 2021 12:01

У понеділок, 17 травня, до Кропивницької міської ради завітали гості з Дніпра: заступник директора департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради, керівник соціального проекту університет “Третього віку” Олександр Бодриченко та президент федерації скандинавської ходьби Ігор Єфименко.

Питання функціювання  університетів третього віку в Україні та, зокрема, у місті Кропивницькому стало предметом детального обговорення під час зустрічі з секретарем міської ради Олегом Колюкою та заступником міського голови Сергієм Колодяжним.

- У нашій державі налічується близько ста університетів “Третього віку”. В основному такі заклади працюють при центрах соціального захисту. У  вашому місті - це громадська організація. У Дніпрі подібний університет знаходиться у структурі міської ради та фінансується з міського бюджету, - - зауважив  Олександр Бодриченко. Для навчання студентів поважного віку ми уклали договори з дев'ятьма вищими навчальними закладами нашого міста. Заручившись підтримкою міського голови Дніпра Бориса Філатова, ми готові за свого боку надавати організаційну допомогу для кропивничан: участь в проектах, семінарах, навчальних поїздках.

Під час зустрічі візитери поділилися досвідом  роботи  міської ради Дніпра, розповіли про реалізацію соціальних програм, які сьогодні  втілюються у місті.

- Свого часу у мене виникла ідея створити у Кропивницькому  “Університет третього віку».  Спочатку у нас було 12 студентів. А тепер - аж 584! Навчання проходить на базі педагогічного університету. Тут науково-просвітницька робота ведеться на високому рівні.  Студентам “третього віку” викладають лекції кандидати, доценти, доктора наук. Для нас це цікаво,  -  зазначила голова ГО “Університет третього віку “Натхнення” Фаїна Позднякова.

- Відбулась перша ознайомча зустріч.  Люди поважного віку залишаються однією з найбільш активних соціальних груп у суспільстві. Ми зацікавлені у  вивченні досвіду роботи міської влади  Дніпра. Надалі плануватимемо цікаві форми співпраці та різноманітні механізми роботи у цьому напрямку, - підбив підсумок зустрічі  Олег Колюка. 

Сьогодні, 18 травня, у місті запланований пізнавально-оздоровчий  захід зі скандинавської ходьби, який проведуть представники делегації з Дніпра. 

 

Усі новини