Україну підтримує увесь світ: міжнародні медики готові розгорнути сучасний медичний центр у Кропивницькому

Неділя, 27 березня 2022 14:26

Міжнародні медики готові взяти на себе розгортання додаткових потужностей на території Кропивницького та області для надання необхідної  медичної допомоги містянам, вимушено переміщеним особам та усім, кому вона може знадобитися в умовах війни.

З такою ініціативою звернулася до Кропивницької міської ради міжнародна гуманітарна спільнота «Сумка Самарянина», представники якої зустрілися із заступником міського голови Олександром Мосіним сьогодні, 27 березня.

- Наша мета - максимально допомогти всім, кому потрібна підтримка. Сьогодні у Кропивницькому та області це можуть бути у першу чергу, переселенці, яким ми зможемо оперативно надати амбулаторну допомогу, - розповів керівник команди медиків. – У разі потреби, ми зможемо оперативно розгорнутися у повністю автономний польовий госпіталь.

У такому медичному центрі можна буде отримати невідкладну, хірургічну допомоги, стаціонарні та амбулаторні послуги і послуги для жінок та дітей, включно з акушерством. 

Медичне і технічне обладнання та все необхідне для облаштування такого центру, у тому числі медикаменти, волонтери привезуть із собою.

- Ми щиро вдячні світовій спільноті за ту значну підтримку, яка надається сьогодні  Україні у всіх сферах забезпечення життєдіяльності і організації оборони країни, що, безумовно наближає нашу перемогу,- відзначив Олександр Мосін. – Пропозиція надзвичайно вчасна, і, хоч в теперішніх умовах заклади охорони здоров’я у Кропивницькому працюють стабільно і справляються з покладеними на них завданнями, додаткові потужності варто розгорнути до того, як це стане потрібно.

За результатами наради Олександр Мосін доручив відповідним службам вивчити необхідні технічні умови  функціонування такого медичного центру, щоб можна було прийняти рішення щодо місця його розгортання.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13