«Україна або смерть!»: 17-ий мотопіхотний батальйон відзначає свій день народження

П'ятниця, 23 квітня 2021 17:36

Сьогодні, 23 квітня, виповнюється сім років від дня народження 17-ого окремого мотопіхотного батальйону, створеного як підрозділ територіальної оборони з мешканців Кіровоградської області. З цієї нагоди на площі Героїв Майдану у Кропивницькому секретар міської ради Олег Колюка привітав ветеранів батальйону і військовослужбовців та вручив почесні відзнаки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету членам відокремленого підрозділу громадської спілки “Рада учасників бойових дій, інвалідів війни, членів сімей загиблих та волонтерів “Патріот”.

За особисту мужність і героїзм, проявлені під час виконання військового обов'язку, патріотичне виховання молоді, активну громадську діяльність Почесною грамотою Кропивницької міської ради та виконавчого комітету нагороджено Руслана Вєлкова. Грамоту Кропивницької міської ради та виконавчого комітету отримав В’ячеслав Пронічєв. Іменний годинник від міського голови вручено Юрію Тисленку.

- 17 –ий батальйон територіальної оборони створений у 2014 році. Згодом всі бригади були перейменовані на мотопіхотні. На початку служби військові охороняли радіолокаційні станції, Каховське водосховище, окремі споруди, що мали важливе стратегічне значення. У серпні хлопців перевели у місце постійної дислокації, тодішній Кіровоград, для військових навчань. Пізніше батальйон у повному складі виведено в зону АТО, Луганську область, ближче до російського кордону, - розповів ексначальник штабу батальйону,  майор Ігор Кравченко.

А вже у грудні 2014 військовослужбовців перевели в Донецьку область, місто Дзержинськ.

- Нашою задачею було утримання території у 23 кілометри та відстоювання опорних населених пунктів. Кількість військовослужбовців на той час становила 640 осіб. Зараз комплектування бригади налічує понад 482 військовослужбовці. Батальйон за сім років військової служби сумарно три роки і вісім місяців провів у зоні АТО. Ми й надалі продовжуємо виконувати військові обов'язки, - підкреслив майор.

На сьогодні понад двісті осіб 17 батальйону захищають країну в різних підрозділах у зоні проведення ООС. Завдяки злагодженому та досвідченому командуванню в бригаді найменша кількість втрат, у порівнянні з іншими частинами. 152 військовослужбовці нагороджені орденами “За мужність”. В арсеналі нагород - орден “Богдана Хмельницького” та “Данила Галицького”, понад 600 військовиків отримали відзнаки Міністра оборони, начальника генерального штабу.

Усі новини