У судових справах за 2020 рік прийнято рішення про стягнення на користь місцевого самоврядування понад 655 тисяч гривень

Вівторок, 9 березня 2021 18:48

Протягом 2020 року до юридичного управління надійшло 244 нових судових справ, по яким здійснювалось представництво посадовими особами відділу представництва інтересів в судах юридичного управління. По зазначеним справам, а також по справам, які надійшли до 2020 року, та які продовжували слухатись протягом року, працівники управління взяли участь у 662 судових засіданнях.

Про це сьогодні, 09 березня, повідомила начальниця юридичного управління міської ради Марина Смаглюк під час свого публічного звіту за результатами діяльності у 2020 році.

- Всього за 2020 рік у судових справах, в яких юридичним управлінням здійснювалось представництво інтересів міської ради, її виконавчого комітету і інших виконавчих органів, прийнято рішень про стягнення на користь органів місцевого самоврядування на загальну суму 655 379,69 грн., - зазначила Марина Смаглюк. - Важливе рішення прийняте господарським судом Кіровоградської області  04 вересня 2020 року, яким задоволено позовну заяву Кропивницької міської ради до Приватного підприємства «Вагран» про визнання недійсним свідоцтва про право власності на житловий будинок по просп. Університетському, 21 в місті Кропивницькому. Постановою Центрального апеляційного господарського суду від 13 січня 2021 року дане рішення залишено без змін.

Протягом 2020 року юридичним управлінням проведено 20 засідань адміністративної комісії при виконавчому комітеті Кропивницької міської ради, на яких розглянуто 676 питань та винесено 383 постанов про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 412 824 грн. Станом на сьогодні фактично сплачено близько 220000 грн.

Також у звітному періоді було організовано та проведено 24 засідання спостережної комісії при виконавчому комітеті Кропивницької міської ради, на яких розглянуто 50 питань. За результатами розгляду винесено 24 постанови про умовно-дострокове звільнення, про заміну невідбутої частини строку покарання більш м’яким та висловлено думки щодо помилування.

Юридичним управлінням у 2020 році розглянуто на відповідність чинному законодавству України 870 проектів рішень виконавчого комітету Кропивницької міської ради та 832 проектів рішень Кропивницької міської ради, чотири депутатських звернення, 190 звернень громадян та 1573 документи, що надійшли від органів державної влади, фізичних і юридичних осіб. Крім того, управлінням забезпечено розробку рішення виконавчого комітету Кропивницької міської ради «Про затвердження Порядку надання одноразової грошової допомоги мешканцям міста Кропивницького, які постраждали від стихійного лиха 17 жовтня 2020 року».

Розроблено пропозиції до положення щодо особливостей організації та роботи постійних комісій Кропивницької міської ради та проведення сесій міської ради в режимі дистанційного засідання, що в подальшому відображено у  прийнятих рішеннях Кропивницької міської ради

- Юридичним управлінням було забезпечено правовий супровід процесу добровільного приєднання Новенської селищної територіальної громади міста Кропивницького до Кропивницької міської територіальної громади, а також підготовлено проєкт рішення «Про затвердження Положення про старосту (у новій редакції)», - зауважила Марина Смаглюк. - Працівниками управління забезпечено правовий супровід роботи громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті; комісії з питань формування пропозицій щодо потреби та спрямування у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклуванння, осіб з їх числа; комісії з питань захисту прав дитини; здійснено правовий супровід закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб Кропивницької міської територіальної громади.

Усі новини