У постійних депутатських комісіях триває опрацювання проєктів рішень Кропивницької міської ради

Четвер, 10 листопада 2022 17:15

Сьогодні, 10 листопада, під головуванням депутатки Кропивницької міської ради Анни Зарічної відбулося засідання постійної комісії з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики.

Участь у роботі комісії взяли секретар міської ради Олег Колюка та заступник міського голови Михайло Бєжан. 

Депутати розглянули і підтримали 4 проєкти сесійних рішень. Зокрема, щодо перейменування вулиць та погодження концепції індустріального парку “Радій”.

Вони також з розумінням поставилися до необхідності зменшення фінансування міських програм формування позитивного міжнародного та інвестиційного іміджу і розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2023 роки. Передбачені даними програмами заходи будуть максимально оптимізовані відповідно до вимог, які диктує війна з росією.     

Цього дня відбулося також засідання постійної депутатської комісії з питань екології, земельних відносин та комунальної власності.

Члени комісії під головуванням депутатки Валентини Яремчук розглянули понад три десятки питань. Найактивніше обговорення викликало питання Концепції індустріального парку “Радій”. Директорка департаменту з питань економічного розвитку міської ради Ніна Рахуба повідомила членам комісії, що створення індустріального парку у Кропивницькому дасть можливість розвитку бізнесу й економіки громади, крім того передбачається створення майже півтори тисячі нових робочих місць. Завершення етапу створення індустріального парку передбачається у 2030 році. Після тривалого обговорення депутати погодили відповідний проєкт рішення міської ради.

Не менше дискусійних запитань викликав розгляд питання перейменування вулиць, провулків, тупиків, проїзду у Кропивницькому. Голова депутатської комісії Валентина Яремчук зауважила, що введення нових топонімів потрібно обов’язково супроводжувати інформаційною роботою, щоб жителі міста розуміли і знали, чому їхню вулицю перейменували на честь саме цього героя чи події.

Депутатська комісія також погодила кілька десятків питань регулювання  земельних відносин.

Усі новини