У період карантину заклади освіти Кропивницького готуються до генерального прибирання і організації дистанційного навчання

Четвер, 12 березня 2020 17:34

Сьогодні, 12 березня, у міській раді Кропивницького під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби відбулася робоча нарада з керівниками закладів середньої, дошкільної, позашкільної і професійно-технічної освіти щодо роз’яснення ситуації із запровадженням на території обласного центру карантинних заходів.

Наталія Дзюба ознайомила учасників наради із розпорядженням міського голови про припинення навчального процесу у місті Кропивницькому на період із 12 березня по 03 квітня 2020 року.

Начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко пояснила керівникам закладів порядок складатимуться графіків роботи вихователів, вчителів, адміністрації навчальних закладів, а також розповіла про засади застосування дистанційного навчання.

У свою чергу, радник міського голови з санітарно-епідеміологічних питань Іван Касьяненко рекомендував на час карантинну провести генеральне прибирання та дезінфекцію приміщень в  усіх освітніх закладах міста.

- Особливу увагу необхідно приділити їдальням, підвальним приміщенням,  туалетним кімнатам, - наголосив Іван Касьяненко.

Крім того, він повідомив, що діти страждають від короновірусної інфекції значно менше ніж дорослі. А частота випадків у віковій групі від 0 до 19 років дуже низька.

- Епідеміологічна ситуація у місті по коронавірусу спокійна. По захворюванню на ГРВІ епідеміологічний поріг не перевищений, - відзначив Іван Касьяненко. - COVID-19 і віруси грипу мають подібну клінічну картину захворювання. Тобто вони обидва викликають респіраторне захворювання, яке має широкий спектр захворювань від безсимптомного або легкого до важкого захворювання і смерті.

Обидва віруси передаються при контакті, краплях і фомітах. В результаті ті ж заходи громадської охорони здоров'я, як гігієна рук і дотримання дихального етикету, кашель в лікоть або в одноразову серветку, є важливими діями, які все можуть попередити інфекцію.

- Швидкість передачі є важливою відмінністю між двома вірусами. Грип має більш короткий середній інкубаційний період, час від зараження до появи симптомів, і більш короткий послідовний інтервал, час між послідовними випадками, ніж у вірусу COVID-19. Послідовний інтервал для вірусу COVID-19 оцінюється в 5-6 днів, в той час як для вірусу грипу послідовний інтервал становить 3 дні. Це означає, що грип може поширюватися швидше, ніж COVID19, - повідомив радник міського голови.

Усі новини