У міській раді Кропивницького відбувся прийом Генерального консула Республіки Вірменія

Вівторок, 31 жовтня 2017 17:45

Сьогодні, 31 жовтня, у міській раді Кропивницького відбулася зустріч міського голови Андрія Райковича з Генеральним консулом Республіки Вірменія в місті Одеса Гайком Гуляном.

В офіційній зустрічі взяли участь радник Генерального консула Ванош Ванян, секретар міської ради Андрій Табалов, заступник міського голови Наталія Дзюба, народний депутат Костянтин Яриніч, голова обласної діаспори вірмен у Кропивницькому Тігран Хачатрян, керівники виконавчих органів міської ради.

Андрій Райкович відзначив на початку зустрічі, що міська влада Кропивницького готова до діалогу та налаштована на плідну співпрацю, оскільки обласний центр має надзвичайно серйозні перспективи розвитку економічного співробітництва, але наразі закладено лише його фундамент і необхідно розвивати тісні економічні стосунки, робити інтенсивнішим товарообіг між Україною та Вірменією. Не менш важливим є і розвиток культурних взаємовідносин, наголосив міський голова.

- Для міської влади дуже важливим є підтримка усіх релігійних конфесій, - підкреслив Андрій Райкович. - Тому, знаючи про бажання вірменської діаспори мати власну церкву, ми повністю підтримуємо людей в їхньому прагненні. Більше того, міська влада надасть максимальну допомогу в організації підготовчих процесів початку будівництва церкви.

Гайк Гулян також висловив сподівання щодо плідної співпраці та зазначив, що уряд Вірменії покладає великі сподівання на своїх представників в Україні, які повинні працювати задля зміцнення дружніх відносин.

У свою чергу голова обласної діаспори вірмен Тігран Хачатрян наголосив на тому, що Кропивницький — дуже комфортне місто для проживання представників будь-яких національностей. І на підтвердження своїх слів Тігран Хачатрян навів приклад існування у місті центру національних культур “Єдина родина”.

- У депутатському корпусі міської ради Кропивницького є представник вірменської національності, який очолює одну із фракцій, - зазначив під час розмови секретар міської ради Андрій Табалов. - Хочу наголосити на тому, що у нас повне взаєморозуміння і співпраця, оскільки у всіх нас єдина мета — це економічний, соціальний і культурний розвиток нашого міста. Кропивницький — місто, у якому співіснують дуже багато різних культур, де громадяни лояльно ставляться до представників інших національностей. Більше того місту просто необхідні люди з різними світоглядами, цікавими ідеями, щоб спільно робити його гарнішим, привабливішим і розвиненішим.

На завершення зустрічі сторони обмінялись подарунками, а також учасників вірменської делегації було запрошено взяти участь в інвестиційному форумі, який стартуватиме у Кропивницькому 28 листопада поточного року.

Усі новини