У міській раді Кропивницького розпочалася процедура підрахунку голосів за проєкти «Громадського бюджету – 2020»

Вівторок, 17 вересня 2019 14:43

У понеділок, 16 вересня, у міській раді Кропивницького розпочалася процедура підрахунку голосів, які кропивничани віддали шляхом голосування паперовими бюлетенями за проекти “Громадського бюджету-2020”.

За інформацією заступника міського голови Андрія Паливоди, до приміщення міської ради проголосувати за улюблений проєкт прийшли 2 979 містян, що майже на 200 осіб більше, ніж минулого року. Онлайн голосування за проєкти бюджету участі завершилось 15 вересня о 24.00. Система онлайн-голосування нарахувала 16 192 голосів.

- Після сьогоднішнього підрахунку голосів ми ще не будемо мати остаточного результату, а отримаємо його після опрацювання кожного бюлетеня і занесення усіх даних до електронної системи, - повідомив Андрій Паливода. - Наступним кроком стане ідентифікація двійників: якщо одна й та сама людина проголосувала і онлайн, і офлайн, система автоматично обнулятиме зайвий голос.

Андрій Паливода наголосив, що глобальних порушень за період голосування зафіксовано не було, тому і підстав ставити під сумнів результати голосування немає.

Заступник міського голови також відзначив підвищення активності кропивничан в голосуванні за проєкти Громадського бюджету. За словами посадовця, цьогоріч добре спрацювала інформаційна компанія, запущена департаментом з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради. Також Андрій Паливода зауважив, що і цікавих проєктів на конкурс “Громадський бюджет-2020” подали значно більше.

За даними попереднього  сумарного підрахунку  електронного і паперового голосування, серед великих проєктів лідирують проєкти «ВЕЛОКРОП – облаштування першої в місті сучасної велосипедної доріжки» та «Спортивне містечко на Жадова». У соціальних проєктах на першому місці - «Допоможи дитині побачити світ», друге місце посідає проєкт «Територія рівних можливостей».  

Результати остаточного підрахунку голосів будуть оголошені не пізніше, як через 10 робочих днів після закінчення голосування.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13