У міській раді Кропивницького презентували новий е-сервіс «Громадський бюджет»

Четвер, 12 березня 2020 16:58

Сьогодні, 12 березня, у міській раді Кропивницького презентували е-сервіс “Громадський проєкт”, розроблений  для організації усіх етапів конкурсу “Громадський бюджет-2021”.

Кропивницький вперше долучився до європейської практики Громадського бюджету 10 березня 2017 року. Відтоді вже було проведено 4 конкурси на найкращі громадські ініціативи. Протягом трьох років профільними виконавчими органами міської ради було реалізовано 70 проєктів-переможців у різних частинах міста за різноманітними напрямами: облаштування місць відпочинку, спортивних та дитячих майданчиків, організація і проведення культурних та спортивних заходів.

Сьогодні у міській раді Кропивницького вже розпочата підготовка до проведення п’ятого конкурсу, прийом проєктів в рамках якого розпочнеться з 01 квітня поточного року.

Заступник міського голови Андрій Паливода зауважив, що необхідність у переході на інший електронний сервіс виникла через низку проблем пов'язаних із організацією голосування в електронній системі. Так, у минулі роки конкурс громадського бюджетування відбувався на веб-платформі «Єдина платформа місцевої електронної демократії», яка містить декілька інструментів електронної демократії: сервіси, електронні петиції, відкрите місто, електронні консультації з громадськістю та громадський бюджет.

Вивчивши досвід інших міст, на засіданні Координаційної ради з питань громадського бюджету 10 жовтня 2019 року було прийнято рішення про перехід на е-сервіс «Громадський проєкт», який спеціалізується лише на забезпеченні всіх етапів конкурсів громадського бюджету.

- Нова електронна платформа має більше можливостей, сервіс більше адаптований під потреби авторів проєктів, - зауважив Андрій Паливода. - Хто не вперше бере участь у конкурсі, знають, що виникали проблеми під час голосування – голоси іноді  зараховувалися за інші проєкти. Все тому, що система була незручною, важко було знайти потрібний проєкт або інформацію про нього.

Докладно про електронну web-систему, що дозволяє реалізувати весь цикл заходів бюджету участі, розповіла Голова департаменту розробки системи SocialBoost- Катерина Борисенко. По завершенню презентації для модераторів, які будуть працювати з системою, провели навчання по роботі з електронним сервісом “Громадський проєкт”.

Усі новини