У міській раді Кропивницького позачергово зібралася міська комісія з питань надзвичайних ситуацій

Неділя, 2 липня 2017 12:56

Сьогодні. 02 липня, у міській раді Кропивницького відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням заступника міського голови Олександра Грабенка.

За інформацією начальника МРЕМ у Кропивницькому Миколи Гершкула, внаслідок протиправних дій – крадіжки металу, у Світловодську упала опора ЛЕП 154 тисяч КВт. Ремонтні бригади енергетиків працювали на місці аварії вчора, продовжують виконувати ремонтні роботи і сьогодні. Микола Гершкул висловив сподівання, що впродовж світлового дня, 02 липня, живлення насосів підйому води з Дніпра вдасться забезпечити.

- У разі, якщо все триватиме за планом і мережі водогону «Дніпро-Кіровоград» сьогодні ввечері розпочнуть наповнюватися водою, то водопостачання у Кропивницькому буде відновлене 04 липня о 22.00. – повідомила директор міського ВКГ Валентина Давидчук. – Протяжність водогону – 120 кілометрів, а вода має заповнити і трубопроводи і резервуари у Світловодську, Олександрії та Знам’янці, тож від завершення ремонтних робіт до появи води в кранах кропивничан має пройти такий час.

Валентина Давидчук також звернула увагу, що частина мікрорайонів у Кропивницькому отримують воду із місцевих джерел, тож Кущівка, Арнатуове, Масляниківка і селище Гірниче залишатимуться з водопостачанням.

У той же час, сім автомобілів – цистерн здійснюватимуть підвезення технічної води у всі мікрорайони міста. Графік подачі води міськводоканал оприлюднить найближчим часом. Цистерни заправлятимуть на Масляниківському водозаборі, звідки качається вода для міста, тож, якщо води не вистачатиме – відключать абонентів Кущівки.

Олександр Грабенко доручив директору водоканалу тісно координувати роботу автомобілів – цистерн з керівниками закладів охорони здоров’я та дошкільних навчальних закладів, щоб на цих об’єктах не було жодного перебою з водопостачанням. Заступник міського голови також звернувся до патрульної поліції Кропивницького організувати супровід цистерн патрульними екіпажами. Крім того, поліція має проявити особливу

пильність щодо попередження викрадення комунального майна в обласному центрі. За інформацією начальників ЖЕО та керівників комунальних підприємств на території міста останнім часом активізувалися металеві вандали: викрадено велика кількість кришок люків, електричний кабель, обладнання двох ліфтів у багатоповерхівках.

Усі новини