У міській раді Кропивницького особлива увага приділяється дітям з інвалідністю

Вівторок, 4 грудня 2018 20:45

У міській раді Кропивницького підтримали  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з інвалідністю.   З нагоди  Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями заступник міського голови Наталія Дзюба разом із начальником управління з питань захисту прав дітей Тетяною Тимоховською зустрілася з дітьми та їх батьками.

День людей з інвалідністю було започатковано Генеральною Асамблеєю ООН від 03 грудня 1992 року. Це надзвичайний день – день сильних і цілеспрямованих людей, людей, які почали життя заново, людей, які розуміють справжню вартість  життя, яким би воно не було!

            - Ми вже не вперше збираємося з вами у цій залі, щоб нагадати собі та всім кропивничанам, що поруч із нами проживають діти з фізичними вадами,- відзначила  Наталія Дзюба. - Міська влада робить належне, аби усі мешканці обласного центру почували себе комфортно та не відчували будь-яких незручностей і перешкод у пересуванні містом, відвідуванні комунальних закладів та громадських місць. Особливо це стосується дітей. Від імені міського голови, депутатського корпусу, управління з питань захисту прав дітей висловлюємо слова щирої вдячності та відзначаємо найактивніших людей, які присвятили своє життя піклуванню про дітей з інвалідністю.

Бабаєва Марина  - неймовірно талановита та обдарована дитина, гарна і тендітна дівчинка. Вона учасниця багатьох міських, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, фестивалів з прикладного мистецтва. Під керівництвом заслуженої майстрині народної творчості України Олександри Пренко та допомогою найріднішої на світі людини - бабусі Ніни Федорівни, Марина займається в гуртку «Килимарство».

Цього дня  слова подяки пролунали не тільки на адресу дитини, а і її піклувальниці  - Пипенко Ніни Федорівни. Їй  вручили Подяку управління з питань захисту прав дітей міської ради Кропивницького.

Подяка також була оголошена опікуну трьох дітей Вороновій Марії Антонівні. Ця людина дарить свою любов, турботу, доброту трьом онукам - Анні, Катерині та Антону. Діти займаються спортом, відвідують музичний гурток, зростають повноцінними членами суспільства.

Крім того, Подяка управління пролунала на адресу опікуна Драченко Марії Іванівні за виховання та утримання дівчинки Марії. Марійка відвідує музичну школу № 2 імені Мейтуса , займається вокалом. У 2018 році на конкурсі польської пісні дівчинка виборола друге місце, а у фестивалі-конкурсі «Фест миру, радості, добра) отримала третю премію.  Всі учасники заходу отримали подарунки на згадку про зустріч.

Усі новини