У міській раді Кропивницького опрацьовано алгоритм надання матеріальної допомоги постраждалим від буревію

Вівторок, 20 жовтня 2020 17:31

Механізм надання матеріальної допомоги постраждалим від буревію у Кропивницькому опрацьовувала сьогодні, 20 жовтня, створена у  міській раді спеціальна комісія.  До її складу входять керівники виконавчих органів міської ради, голови Фортечної та Подільської в місті рад, директори комунальних підприємств, фахівці будівельної, фінансової та  юридичної галузей, волонтери.

Планується використати відразу кілька напрямків фінансування матеріальної підтримки постраждалих кропивничан. Перший — з благодійного рахунку МБФ «СМАйЛ». Рахунок відкрили вчора і небайдужі містяни  активно його поповнюють. Свій внесок зробив і очільник Кропивницького Андрій Райкович. Коштами з цього рахунку профінансують відновлювальні роботи осель одиноких, малозабезпечених та соціально незахищених громадян. А таких, за результатами обстеження, взяли на облік близько  тридцяти. Друге джерело фінансування - кошти резервного фонду міського бюджету. Ними можна допомогти мешканцям постраждалого від стихії будинку ОСББ. І, нарешті, третій напрямок, з найбільшою кількістю виплат  -  фінансування матеріальної допомоги громадянам через управління соціального захисту населення міської ради.

Всі три алгоритми дій  внесуть на розгляд виконавчого комітету міської ради. А тим часом ремонтні бригади вже розпочали роботи на  житлових будинках Балашівки і Лелеківки.

Усі новини