У міській раді Кропивницького обговорили умови відкриття і роботи продовольчих ринків

Середа, 29 квітня 2020 18:11

Сьогодні, 29 квітня, у міській раді Кропивницького відбулась зустріч заступника міського голови Олександра Мосіна з керівниками місцевих ринків та представниками національної поліції щодо відновлення та умов роботи ринків відповідно до постанови головного санітарного лікаря України.

На початку зустрічі Олександр Мосін наголосив, що саме на керівників ринків покладається відповідальність за належну організацію та виконання протиепідеміологічних заходів підприємцями під час здійснення торгівлі.

- Нам треба забезпечити як контроль, так і виконання усіх заходів, що нам регламентує головний санітарний лікар та загалом фахівці цього напрямку, - наголосив Олександр Мосін. - Від вас залежить, як дотримуватимуться вимог і підприємці, і покупці. Тому на входах у ринки повинен проводитися температурний скринінг, обов’язкова наявність антисептика, слідкуйте за дотриманням “масочного режиму” на території ринку та дистанції між покупцями.

Під час зустрічі заступник начальника ГУНП в області Олексій Ніколаєв акцентував увагу керівників ринків на важливості недопущення неконтрольованої торгівлі на прилеглій до агропродовольчих ринків території. А також нагадав, що у святкові дні потік покупців значно збільшиться, тому важливо правильно організувати роботу на території ринку, аби не допустити скупчення людей.

Профільний заступник міського голови Андрій Паливода звернув увагу присутніх на те, що кожного дня за дотриманням протиепідеміологічних заходів на територіях ринків слідкуватимуть фахівці Держпродспоживслужби. У разі виявлення порушень роботу ринку буде припинено. Відновити торгівлю можна буде лише через 7 днів після усунення усіх порушень.

Усі новини