У міській раді Кропивницького активізують впровадження відкритих баз даних

Понеділок, 19 березня 2018 13:32

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович на апаратних нарадах постійно повертається до питання прозорої, професійної роботи з документами представників органів місцевого самоврядування.

Сьогодні, 19 березня, очільник міста відзначив, що всі керівники виконавчих органів поінформовані щодо необхідності активізації роботи згідно з постановою Кабінету Міністрів України №835 «Про оприлюднення наборів відкритих даних».

- Ми готуємось до підписання Спільного Меморандуму в рамках проекту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах. Нарешті, провідні громадські експертні інституції визнали нашу роботу в цій сфері однією з кращих в Україні. Але ми “схопили”, як кажуть, зірочку і загальмували, – наголосив Андрій Райкович. - Тому прошу всі виконавчі органи, керівників комунальних підприємств оперативно активізувати роботу.

Сайт міської ради, сайти виконавчих органів, комунальних установ будуть проаналізовані на відповідність до всіх вимог чинних документів і постанови Кабміну. Всі виконавчі органи повинні оновити інформаційні ресурси, аби вони відповідали усім нормам.

- Керівники всіх виконавчих органів повинні звернути серйозну увагу на свої інформаційні ресурси і оновити, додати, доопрацювати увесь обсяг інформації, яку вимагає Кабінет Міністрів, і рекомендують наші громадські партнери, – зауважив міський голова. - Нам нічого ховати від громади, від експертного середовища. Ми повинні вдосконалювати свою публічну діяльність і здійснювати всі необхідні заходи задля комфортного спілкування з громадою.

Усі новини