У минулому році до міського бюджету Кропивницького надійшло понад 3 млн.грн. від розміщення зовнішньої реклами

Вівторок, 1 лютого 2022 15:51

Сьогодні , 01 лютого, публічний  звіт про результати виконання бюджетних програм у 2021 році представила очільниця управління містобудування та архітектури міської ради Ірина Мартинова.

Очолюване нею управління спеціалізується на реалізації державної політики у сфері містобудування та архітектури: тут прогнозують розвиток території з подальшою координацією діяльності суб’єктів містобудування щодо комплексного розвитку і забудови міста, поліпшення його архітектурного вигляду, контролюють дотримання законодавства у сфері охорони культурної спадщини та регулюють діяльність у сфері розміщення зовнішньої реклами.

- У минулому році управління працювало над реалізацією трьох програм: «Керівництво і управління у сфері містобудування та архітектури»,  «Проєктування , реставрація та охорона пам’яток архітектури»,  «Розробка схем планування та забудови території ( містобудівної документації», - повідомила Ірина Мартинова.

Про кожну із них  детально розповіла посадовиця далі.

Не важко здогадатися за назвою бюджетної програми «Керівництво і управління у сфері містобудування та архітектури» про її основну мету. А от що стосується фінансового забезпечення  цієї програми на 2021 рік, то, за словами Ірини Мартинової, затверджений бюджет програми склав  6154,7 тис.грн.,   а  фактичні видатки становили  - 6094,9 тис.грн.

Повністю профінансована  бюджетна програма «Проєктування, реставрація та охорона пам’яток архітектури». Тут розбіжність між затвердженими та фактично виконаними показниками відсутня, бюджет програми становить  529 тис. грн.

Коштом  цієї програми торік було виконано низку важливих заходів, зокрема, виготовлено облікову документацію на чотири пам’ятки національного значення «Комплексу споруд фортеці Святої Єлисавети», на десятки  пам’яток архітектури виготовлено облікову документацію  для занесення до Державного реєстру, виготовлено та встановлено більше півсотні  охоронних табличок на пам'ятки  архітектури.

Завершила свій звіт Ірина Мартинова аналізом програми з розробки схем планування та забудови території, або іншими словами - містобудівної документації. Її фінансове забезпечення на 2021 рік склало 1020,5 тис.грн. Фактичні ж видатки - 970 тис.грн.

Серед заходів, що були виконані в рамках цієї програми, посадовиця назвала доповнення цифрової топографічної зйомки  Кропивницького, завантаження та опублікування в системі містобудівного кадастру картографічних та геопросторових даних містобудівної документації, встановлення та налаштування програмного забезпечення CITYPLANNER, оновлення та технічний супровід наявного комплексу програмного забезпечення геоінформаційної системи.

Оскільки управління містобудування та архітектури міської ради регулює діяльність у сфері розміщення зовнішньої реклами, то Ірина Мартинова згадала і про надходження коштів від плати за тимчасове користування місцями комунальною власності для розміщення там рекламних конструкцій. Так, за її словами, від розміщення реклами до міського бюджету у 2021 році було перераховано 3, 011 млн. грн., при тому що планові показники були розраховані в розмірі 2,5 млн. грн.

Усі новини