У Кропивницькому зріс рівень вірусних захворювань: стан здоров’я дітей у закладах освіти буде під особливим контролем

Понеділок, 25 лютого 2019 12:33

У Кропивницькому суттєво посилиться контроль за станом здоров'я дітей як в школах, так і в дитячих садочках. Таке завдання поставив перед керівництвом управління освіти і управління охорони здоров’я міської ради міський голова Андрій Райкович на апаратній нараді сьогодні, 25 лютого.

Холодна погода кінця зими - той час, коли активно поширюються вірусні хвороби, особливо серед дітей. До того ж в місті зафіксовані випадки таких небезпечних захворювань, як кір та грип.

Кілька класів не працюють в школах. Сотня дітей - це ще не показник, але тенденція до зростання рівня захворювань, – наголосив Андрій Райкович. - Тому прошу управління освіти, охорони  здоров'я, щодня тримати в полі зору ситуацію, надавати систематичну інформацію.

Також, на думку міського голови, варто тримати на особливому контролі і взаємостосунки між підлітками, батьками та педагогами. Враховуючи події з побиттям старшокласників в центрі міста, та непоодинокими випадками боулінгу в школах, сьогодні вкрай важливо системно і професійно аналізувати шкільне життя молоді.

Знову звертаюсь до керівництва поліції. Шановні колеги! Події останнього часу в підлітковому середовищі потребують фахової оцінки. Необхідно зібрати директорів, експертне середовище, правоохоронні структури, раду батьків і обговорити ці теми, – поставив завдання міський голова. – Школа - це не лише ремонти і комп'ютери. Це - діти, батьки, родини і вчителі! До батьків - особливі вимоги.

Фото: http://1news.zp.ua

Усі новини