У Кропивницькому завершують підготовку до початку опалювального сезону

Вівторок, 6 вересня 2022 16:02

Пріоритетним завданням КП "Теплоенергетик" є забезпечення сталого проходження опалювального сезону 2022/2023 року у Кропивницькому та забезпечення надійної та безперервної роботи основного теплогенеруючого обладнання та теплових мереж. Про це повідомив начальник головного управління ЖКГ міської ради Віктор Кухаренко під час апаратної наради сьогодні, 06 вересня.

Станом на сьогоднішній день  рівень готовності теплового та енергетичного господарства КП "Теплоенергетик" складає 83%. У період міжсезоння спеціалістами підприємства до роботи в осінньо-зимовий період  підготовлено 19 котелень, 138,72 кілометра теплових мереж у двотрубному обчисленні, замінено 1,56 кілометра трубопроводів, виконано повірку засобів вимірювальної техніки, проведено необхідні електричні вимірювання та випробування, здійснено  ремонт автотранспортної техніки та перевірку її технічного стану.

Крім того, після аварійних та планових розриттів, відновлено 1300 квадратних метрів  асфальтобетонного покриття на 48 об’єктах.

- Загальний обсяг коштів, витрачених на виконання підготовчих та ремонтних робіт із забезпечення теплопостачання міста, становить 15,8 мільйона гривень, - відзначив Віктор Кухаренко.

Одночасно, повідомив начальник управління, до прийдешньої зими та прийому тепла у Кропивницькому готують і житлові будинки. Їхня готовність становить 85%. Зокрема, відремонтовано покрівлі 512 багатоповерхівок, опалювальні системи в 546 будинках, системи холодного водопостачання у 622 будинках, 595 електрощитових.

За результатами обстеження житлового фонду вже  підписано акти готовності до початку опалювального сезону у 350 житлових будинках, що становить 42 % від їх загальної кількості.

Крім того, житлово-експлуатаційними організаціями здійснюються роботи з обстеження димових та вентиляційних каналів, герметизації інженерних вводів, ревізії запірної арматури, виконання ремонтно-профілактичних робіт та налагодження теплового і гідравлічного режимів, відновлення теплоізоляції, скління вікон сходових клітин та заготовлення в необхідній кількості посипкового матеріалу.

Зважаючи на те, яким складним прогнозується опалювальний період в умовах воєнного часу та враховуючи всі можливі ризики з постачання природного газу, виконавчий комітет міської ради надав згоду на встановлення котлів та іншого додаткового обладнання на територіях закладів охорони здоров’я міста для забезпечення можливості переходу  на альтернативні види палива.

У закладах бюджетної сфери обласного центру також триває напружена робота з підготовки систем опалення до сезону похолодання: виконано промивання та гідравлічні випробування внутрішніх мереж теплопостачання, заміну та ремонт опалювальних систем, водопровідних і каналізаційних мереж, утеплення горищ, фасадів, цоколів будівель, підготовлені бойлери, теплові пункти.

Завершені щорічні навчання осіб, відповідальних за тепло-, електро- та газове господарство, проведено тендери на закупівлю вугілля. Станом на 05 вересня рівень готовності закладів освіти та охорони здоров’я до опалювального періоду 2022/2023 року становить 98%.

- Темпи підготовки до роботи в осінньо-зимових умовах об’єктів соціально-культурної сфери Кропивницького мають зберігатися високими, а до 25 вересня акти готовності усіх бюджетних закладів мають бути підписані, - поставив завдання заступник міського голови Олександр Мосін.

Усі новини