У Кропивницькому за останні десять днів відновили роботу 17 підприємств

Четвер, 7 квітня 2022 10:24

За останні 10 днів у Кропивницькому відновили роботу 17 підприємств різних галузей прмисловості, повідомила директор департаменту з питань економічного розвитку Ніна Рахуба.

- Станом на 07 квітня в обласному центрі працюють дві третини основних промислових підприємств, серед яких 82% - підприємств харчової промисловості, 83% - легкої промисловості, 70% - машинобудування, - відзначила Ніна Рахуба.

Переважна більшість кропивницьких підприємств харчової промисловості працюють і поставляють продукцію споживачам міста, області та в інші регіони України. Частина підприємств, переважно машинобудування, які є експорто-орієнтовані, через порушення логістики відвантажують готову продукцію і опрацьовують можливості для відновлення виробничої діяльності.

- Бойові дії порушили логістичні зв’язки й ускладнили отримання сировни та комплектуючих із інших промислових міст, крім того загострилася ситуація і з кадровим забезпеченням підприємств спеціалістами. Тому сьогодні Кропивницька міська рада координує і сприяє релокації підприємств з фронтових міст до нас, аби якомога швидше відновити економіку, - наголосила Ніна Рахуба.

Усі новини