У Кропивницькому за чотири роки капітально відремонтовано 25 шкільних спортивних залів

Четвер, 5 грудня 2019 11:21

За чоири роки у Кропивницькому капітально відремонтували 25 шкільних спортзалів. Тож для уроків фізичної культури, секційної роботи, шкільних спартакіад створено комфортне середовище. На це звернув увагу міський голова Андрій Райкович під час свого щорічного звіту перед громадськістю у середу, 04 грудня.

- Безумовно, хочеться більше мати ресурсу і на спорт, і на культурно-мистецьку діяльність, а особливо на розвиток молодіжного середовища. Але необхідно відзначити – ми маємо  позитивну динаміку  фінансування цих сфер життєдіяльності громади міста, - зауважив міський голова. – І правильність нашого курсу яскраво підтверджують результати наших майстрів  спорту у змаганнях найвищого рівня. Досягнення  наших паралімпійців, викликають повагу і гордість.

За словами міського голови, місто давно потребує потужного мультиплексу. Але збудувати його можна лише за державної підтримки. А тому позиція очільника міста незмінна: власним ресурсом системно покращувати умови в дитячих спортивних школах. Як приклад, міська влада добудувала в поточному році стрілецький тир, який може приймали змагання високого рангу.

- А подивіться, скільки через Громадський бюджет, через зовнішні проєкти, що фінансує держава, в місті з'явилось дитячих і спортивних майданчиків, футбольних полів, міні-стадіонів на території шкіл - № 16, № 34, № 8, № 19, - відзначив Андрій Райкович. - Нас орієнтують, і справедливо ставлять у вину, що на території міста немає облаштованих велосипедних маршрутів. Але велосипедистів-спортсменів і любителів - стало значно більше. І в проєкті реконструкції Набережної стоїть  завдання облаштування  велозон. 

Усі новини