У Кропивницькому встановлюватимуть нові адресні покажчики

Середа, 1 червня 2022 10:45

Як відомо, у Кропивницькому триває процес перейменування вулиць, що пов’язані з росією чи історією комуністичного руху. Паралельно з цим відбувається процес упорядкування адресного господарства міста. Яким чином змінюватимуть адресні покажчики, який вони матимуть вигляд і в які терміни треба провести відповідну роботу, обговорили учасники наради під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки.

За інформацією голови Подільської районної у місті Кропивницькому ради Володимира Стецюка, досі не було єдиних вимог до адресних покажчиків. А встановлення адресних елементів є однією з обов’язкових вимог правил благоустрою.

- Це питання актуальне, тому створили робочу групу, до якої увійшли депутати міської і районних рад, працівники рекламних агентств і виконавчих органів, які затвердили зразки адресних покажчиків. Затверджено і відповідний порядок встановлення елементів адресного господарства — покажчиків назв вулиць та номерів будівель, - повідомив Володимир Стецюк.

Затверджені вимоги та рекомендації визначають єдиний функціональний механізм ведення адресного господарства. Зокрема, порядком встановлення покажчиків назв вулиць та номерів будівель визначено два види адресних покажчиків — горизонтальний і вертикальний, виконані у гаммі двох кольорів — синього та білого, напис виконується білим кольором українською мовою та дублюється в транслітерації латиницею. Номери покажчика пишуться розмірами двох рівнів: основний номер будинку — цифрою розміром першого рівня, буква і цифра після дробу — розміром другого рівня. Покажчики встановлюватимуть на кожному будинку, споруді, що мають адресу.

- Це питання потрібно вирішувати поступово, адресні покажчики замінять там, де вже прийнято рішення про перейменування вулиці. Зараз спеціальна група в рамках топонімічної комісії працює над концепцією зміни назв ще майже двох сотень геонімів, тому впорядкування адресного господарства триватиме, - зазначив секретар міської ради Олег Колюка.

Термін для зміни адресних покажчиків — два місяці. Протягом цього часу юридичні особи, підприємства, установи, жителі приватного сектору мають замовити і встановити нові вказівники. Орієнтовна вартість одного близько 300 гривень.

Усі новини