У Кропивницькому вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Понеділок, 22 травня 2023 11:59

День пам’яті жертв політичних репресій, згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року, щорічно відзначається у третю неділю травня на вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології.

У неділю, 21 травня, пам’ять жертв політичних репресій вшанували і у Кропивницькому -  міський голова Андрій Райкович, заступник міського голови Олександр Мосін спільно із громадою міста  запалили лампадки і поклали квіти до монумента у сквері Борців за волю України. Букети квітів від вдячних кропивничан цього дня лягли і до пам’ятної дошки незламному воїну УПА Сеиену Сороці.

- Ми згадуємо нескорених борців за вільну Україну. Усіх, хто пройшов випробування тюрмами і таборами. Тих, кого за переконання катували, розстрілювали, морили голодом і знищували в психіатричках. Тих, хто виборює право України називатись незалежною, суверенною державою!, - зазначив Андрій Райкович у своєму дописі на фейсбук і разом з тим подякував Збройним Силам України. - Адже радянський комунізм переродився у сучасний рашизм іще жорстокіший до всього українського.

Тож пам'ятаймо про трагічні сторінки своєї історії і подбаймо про вшанування пам'яті кожного, хто став жертвою комунізму-рашизму. 

 

Усі новини